Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Eigenaar avondwinkel kan geen kant op tijdens overval

De eigenaar van een avondwinkel aan de Nieuwe Maanstraat is binnen een jaar tweemaal overvallen. Van de eerste overval laat de politie u de bewakingsbeelden zien. Die vond plaats op zaterdag 8 juni 2019 rond 22.45 uur.

update
teaser-date

12-05-2020 20:25

Er zijn tien tips binnengekomen, met name over de kleding van de mannen. Bedankt!

Twee mannen stormden die avond de winkel in Amsterdam-Noord binnen, recht op de eigenaar af die achter z’n kassa zat. Ze bedreigden hem met een mes. Het slachtoffer kon geen kant op en moest toezien hoe de overvallers wat pakjes sigaretten en het geld uit de kassa buitmaakten.

Kenmerken overvallers

De langere van de twee daders droeg donkere kleding, waarbij aan zijn broek het witte strepenpatroon opviel, op beide pijpen net boven kniehoogte. Hij had grijze handschoenen aan en een zwart-witte bandana voor zijn gezicht.
De tweede overvaller had ook donkere kleding aan. Opvallend aan zijn vest of trui zijn de grote witte of grijze letters op de voorkant. Hij droeg een Nike-trainingsbroek en een capuchon over een petje.

Kleding verbrand

Na amper dertig seconden waren de daders weer buiten. Ze vluchtten het Nieuwe Maanpark in. Op de heenweg naar de avondwinkel waren ze overigens via de Vegastraat gekomen. Heeft u informatie over de twee mannen, geef het door.
Op de Kometensingel daar in Amsterdam-Noord werden, kort na de overval, brandende kledingstukken aangetroffen. Dat is waarschijnlijk kleding van de overvallers. Meld het als u daar iets van heeft gezien.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de mannen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de winkeleigenaar een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar