Eigenaars avondwinkels slachtoffer van grof geweld

Bij een schietincident aan de Osdorper Ban in Amsterdam werd de 53-jarige eigenaar van een slijterij en avondwinkel geraakt in zijn arm. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 september 2020. Drie weken eerder was de avondwinkel van zijn broer ook al het doelwit van criminelen.

update
teaser-date

25-05-2021 21:05

Twee mensen namen na de uitzending van 11 mei contact op met de politie. Meer informatie blijft welkom.

Zestal op scooters

De eigenaar hoorde die nacht rond 04.15 uur geluid bij de voordeur van zijn slijterij. Hij zag hoe een aantal mannen probeerden een explosief te plaatsen. Voordat die tot ontploffing kon worden gebracht, liep de eigenaar met zijn hond naar buiten en zag hij zes mannen wegvluchten op drie scooters.

Op dat moment werd er meerdere keren in zijn richting geschoten waarbij één kogel zijn arm doorboorde. De daders hebben een enorm risico genomen. Het had voor het slachtoffer fataal had kunnen aflopen.

“Ik zag dat ik geraakt was en voelde een branderig gevoel in mijn arm.” 

slachtoffer schietincident 

Explosief 

De daders wilden die nacht ook een explosief achterlaten bij de avondwinkel van de eigenaar, een paar deuren verderop aan de Osdorper Ban. Dat explosief vergaten de daders in hun haast mee te nemen. De politie hoort graag van u als u weet of vermoedt wie het gemaakt kan hebben.

Explosief Preloader
Geef het door als u vermoedt wie dit explosief gemaakt kan hebben
Explosief Preloader
Schade Pieter Calandlaan Preloader
Schade Pieter Calandlaan
Schade Pieter Calandlaan Preloader

Pieter Calandlaan 

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september werd een zelfde soort explosief wél tot ontploffing gebracht bij een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan. Die winkel is van de jongere broer van de slijterij-eigenaar. Door de explosie raakte de winkel zwaar beschadigd. 

Daders

De man die het explosief plaatste op de Pieter Calandlaan is mogelijk ook betrokken geweest bij het schietincident drie weken later. Hij lijkt nog jong en heeft een fors postuur. Op 5 september droeg hij een petje van New York Yankees en een Nike-jack. Hij kreeg die nacht hulp van een persoon die op een lichtkleurige Vespa reed.

Zwarte Vespa 

Bij de beschieting op 26 september reden de daders op onder meer een zwarte Vespa-scooter. Er lijkt een stuk van de achterbeugel te zijn afgebroken. Begin oktober nam de politie bij een controle zo’n zelfde Vespa in beslag; mogelijk die die bij de beschieting is gebruikt. Een DNA-spoor dat op de scooter is gevonden, wordt onderzocht. 

Zwarte Vespa Preloader
Zwarte Vespa
Zwarte Vespa Preloader

Conflict 

Er lijkt een conflict te zijn tussen de familie die eigenaar is van de getroffen winkels en een andere partij. Mogelijk gaat de ruzie over geld, want na de beschieting heeft een van de daders tegen de eigenaar geroepen dat hij moet betalen. Sinds 2019 is al een paar keer met vuurwapens geprobeerd op de panden van de familie te schieten. Zeker twee keer is er daadwerkelijk geschoten.

Geef uw informatie door

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie kan er meer vertellen over de zwarte Vespa?
  • Wie heeft er informatie over een conflict dat speelt?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar