Eigenaars van gestolen, elektrische fietsen gezocht

In een onderzoek naar gestolen fietsen stuitte de politie in oktober 2022 op een loods in Amsterdam Oud-West. Daar werd een aantal elektrische fietsen aangetroffen die de politie graag aan de rechtmatige eigenaars wil teruggeven.

update
teaser-date

07-02-2023 08:28

Van de zwarte ‘Babboe Dog’-bakfiets die in het item hierboven wordt getoond, is de eigenaar inmiddels achterhaald. Daarover en over de sleutelhanger met meisjesnamen heeft de politie geen tips meer nodig.

Meld het alstublieft als u een van de exemplaren hieronder herkent. Houd er rekening mee dat de fietsen mogelijk gedemonteerd zijn geweest en op een andere manier weer in elkaar gezet. Daardoor kunnen de fietsen er wat anders uit dan toen ze gestolen werden.

Advies van politie

Om uw fiets na diefstal terug te kunnen vinden, raadt de politie aan om het serienummer in het frame te laten graveren en om foto’s te maken van zowel de hele fiets als van bijzondere details. Ook is registratie bij ‘Stop Heling’ heel verstandig.
Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om op de fiets een tracker aan te brengen met behulp waarvan de fiets elektronisch op te sporen is. Het is zo’n tracker van een slachtoffer die de politie naar de Amsterdamse loods leidde.

Contact met de politie

Herkent u een fiets die van u of een bekende is? Laat het weten.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar