Ernstig gewonde 88-jarige vrouw na woninginbraak

Beloning € 7.500

De beste informatie om daders te vinden komt van hun slachtoffers…Hoe zagen ze eruit, hoe klonken ze, wat deden ze?

In deze zaak is het slachtoffer echter een vrouw van 88 die er zo slecht aan toe is dat ze na 2 maanden nog altijd niet kan vertellen wat haar is overkomen. Woensdag 5 maart trof de politie in een woning gelegen aan de Helderseweg in Alkmaar een gewonde 88-jarige vrouw aan. Zij had ernstig letsel en was niet aanspreekbaar. Het slachtoffer is per ambulance naar het nabijgelegen ziekenhuis vervoerd en later vanuit het ziekenhuis overgebracht naar een verpleeghuis. De fysieke toestand van het slachtoffer is onveranderd. Ze is stabiel, niet in acuut levensgevaar, maar nog niet aanspreekbaar. De politie is naarstig op zoek naar getuigen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie heeft uiteraard sporenonderzoek gedaan en hoopt bijvoorbeeld via DNA ook verder te komen, maar er worden nog wel getuigen gezocht. Het is niet precies bekend wanneer het slachtoffer dit is overkomen maar ergens tussen dinsdagavond 4 maart 18.00 uur en woensdagochtend 5 maart 11.00 uur moeten de dader of daders bij het huis zijn geweest. De politie wil graag weten of er getuigen zijn die bij of in de omgeving van de woning iets hebben gezien dat mogelijk met deze zaak te maken kan hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ligging woning

Het huis van het slachtoffer is dus een vrijstaande stolpboerderij aan de Helderseweg in Alkmaar. De Helderseweg is lang, loopt vanuit het centrum naar het noorden, en de boerderij ligt al een beetje in het buitengebied naast het Noord-Hollands kanaal, iets van de weg af.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is die dinsdagavond/-nacht 4 maart of woensdagochtend 5 maart langs de stolpboerderij op de Helderseweg in Alkmaar gekomen en heeft daar iets afwijkends gezien, bv. een geparkeerde auto of personen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft mogelijk over deze gewelddadige zaak horen praten? Vaak zie je dat daders zich toch anders gaan gedragen na zoiets, of ze praten er toch over. We willen met klem vragen of deze mensen hun verhaal willen doen.

Kijk ook eens naar