Explosie bij woning in Delfshaven; verdachte gefilmd

Doelbewust veroorzaakte ontploffingen zijn het afgelopen jaar schering en inslag in Rotterdam. Veel inwoners van de stad leven daardoor in angst, maar politie en gemeente weigeren te accepteren dat de explosies ‘normaal’ zouden worden en blijven de strijd aangaan. U kunt daarbij helpen door mee te denken over de verschillende onderzoeken.

Eén daarvan is het incident dat zich ’s ochtends vroeg afspeelde op donderdag 17 augustus 2023: de ontploffing bij een portiekwoning aan de Watergeusstraat. De verdachte die daar vermoedelijk voor verantwoordelijk was, is in de buurt door een aantal camera’s gefilmd.

Beelden verdachte

De man had een zwart met rood trainingspak aan en reed naar alle waarschijnlijkheid op een leenfiets van aanbieder Lime. Hij was in elk geval tussen 06.00 en 06.30 uur op pad daar in Rotterdam Delfshaven, fietsend over onder meer de Lage Erfbrug en de Schans.

Heeft u een idee wie de verdachte kan zijn en/of waarom een explosief tot ontploffing werd gebracht bij de woning aan de Watergeusstraat? Neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat kan ook anoniem door 0800-7000 te bellen of een online tipformulier in te vullen bij ‘M’.

Vertel wat u weet

Uw informatie met de politie delen kan op onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar