Explosief onder auto misdaadverslaggever Martin Kok

Hij heeft al vaker persoonlijke bedreigingen ontvangen

update

Eind mei 2017 zijn twee verdachten aangehouden; een 49-jarige man uit Zuid-Holland en een 26-jarige Utrechter. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Afgelopen zaterdagavond 2 juli 2016 is ter hoogte van de Amsteldijk-Noord in Amsterdam een verdacht pakketje gevonden. Dat bleek een explosief dat was bevestigd onder de blauwe Opel Corsa die die avond werd gebruikt door misdaadverslaggever Martin Kok. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Amsteldijk-Noord

De auto stond zaterdagavond op een parkeerplek aan de Kalfjeslaan, vlakbij restaurant Klein Kalfje aan de Amsteldijk-Noord waar Martin Kok op dat moment was. De blauwe Opel Corsa is overigens niet van hem, hij reed daar toevallig die avond in.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Explosief

Gelukkig zag een voorbijganger rond 22.00 uur dat er iets onder die auto geplakt zat en heeft die heeft de politie gewaarschuwd. Waarschijnlijk is het explosief ergens tussen 19.15 uur en 22.00 uur onder de Opel Corsa bevestigd. 

Misdaadsite

Martin Kok heeft een eigen misdaadsite en heeft door de berichten daarop al eerder te maken gehad met persoonlijke bedreigingen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was zaterdagavond 2 juli in de buurt van restaurant Klein Kalfje aan de Amsteldijk-Noord en de Kalfjeslaan en is iets opgevallen dat met het plaatsen van het explosief te maken zou kunnen hebben?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar