Fietser bewusteloos achtergelaten door scooterduo

Opsporing Verzocht Preloader

Op donderdagmiddag 30 april 2020 werd een man van in de 60 mishandeld door twee jonge mannen die op een scooter reden. Het slachtoffer kwam ten val, verloor het bewustzijn en raakte ernstig gewond.

De man reed die middag rond 14:30 uur op het fietspad op de Admiraal de Ruijterweg toen achter hem een scooter opdook. Het is daar overigens voor scooters niet toegestaan om op het fietspad te rijden. Doordat het fietspad op die plek vrij smal is, lukte het de fietser niet direct om de scooter te laten passeren.
Dit zorgde bij het tweetal op de scooter kennelijk voor zo veel irritatie dat zij de fietser over de stoep inhaalden en hem dwongen te stoppen. Bij de woordenwisseling die ontstond, gaf de bijrijder de fietser eerst een duw en vervolgens een flinke klap. Het slachtoffer kwam daardoor hard ten val.

Ik weet nog dat ik op het trottoir naast mijn fiets zat met bloed dat uit mijn neusgaten stroomde.”

uit aangifte slachtoffer

Letsel

In het ziekenhuis bleek dat de Amsterdammer een hersenschudding had opgelopen en verschillende botbreuken in het gezicht, waaronder een gebroken neus. Ook heeft hij sindsdien moeite om goed te kunnen zien.

Admiraal de Ruijterweg, richting Haarlemmerweg Preloader
Admiraal de Ruijterweg, richting Haarlemmerweg
Admiraal de Ruijterweg, richting Haarlemmerweg Preloader

Verdachten

Beide jongens zijn waarschijnlijk rond 18 jaar oud en hebben een lichte tot lichtgetinte huidskleur. De bestuurder van de scooter had een donkerblauwe jas aan van The North Face.
De bijrijder, die de harde klap uitdeelde, was gekleed in zwart met grijs en had een petje op van het merk Under Armour. Het tweetal reed waarschijnlijk op een matzwarte Vespa-scooter.
Na de mishandeling reden ze vanaf de Admiraal de Ruijterweg richting de Haarlemmerweg, in het stadsdeel Bos en Lommer.

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt iets over (een van) de verdachten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar