Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Gewapende overval eierhandelaar in bestelwagen bij winkel moskee aan de Mathenesserdijk

Opsporing Verzocht Preloader

Een kogel gaat dwars door de ruit van een bewoner en scheert maar net langs zijn gezicht.

update

De twee mannnen zijn helaas nog niet gevonden.

Op maandagochtend 22 april arriveert even na 11.00 uur een eierhandelaar (23) met zijn bestelwagen vol eieren bij de winkel van een moskee aan de Mathenesserdijk. Wanneer ze allemaal zijn afgeleverd en hij wil wegrijden, trekt een man met een bivakmuts en een pistool zijn portier open. Nog voordat de eierhandelaar zijn wisselgeld kan afgeven, laadt de dader zijn wapen door en slaat hem ermee op zijn hoofd. Daarbij gaat het wapen af.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geluk

De kogel mist de eierhandelaar, maar schiet dwars door het dak van de bestelwagen door het raam van een bovenwoning aan de Mathenesserdijk. Achter dat raam stond op dat moment toevallig net een bewoner van het huis. Gelukkig werd hij niet geraakt, maar wel voelde hij de glassplinters in zijn gezicht, veroorzaakt door de kogel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De nog jonge eierhandelaar hield aan de klappen op zijn hoofd met het vuurwapen zo’n flinke hoofdwond over, dat hij daarvoor in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De eierhandelaar zag maar één dader, maar op de bewakingsbeelden is te zien dat er twee overvallers waren. Het zijn twee lichtgetinte jongens met een slank postuur. Ze worden tussen de 20 en 25 jaar geschat en zijn niet langer dan 1.70 meter. De dader die het slachtoffer sloeg, stak maar net boven het raam van de bestelwagen uit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op maandagochtend 22 april even na 11.00 uur getuige geweest van de gewapende overval op een eierhandelaar (23) in zijn bestelwagen bij de winkel van een moskee aan de Mathenesserdijk in Rotterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten?

Kijk ook eens naar