Gewapende overval Freddy’s Tweewielers aan de Broekheurnerweg

Opsporing Verzocht Preloader

De winkelier en een klant worden met pepperspray bespoten.

update

Er kwamen wel tips, maar die zijn waarschijnlijk niet voldoende. Vermoedt u wie de jongens zijn, wacht dan niet langer alstublieft en reageer nu.

Op zaterdag 16 maart 2013 rond 12:50 uur, overvallen twee gewapende mannen Scooterzaak Freddy’s Tweewielers aan de Broekheurnerweg in Enschede. Onder bedreiging van een vuurwapen dwingen ze de eigenaar een kast te openen waar geld ligt. Vervolgens worden hij en een binnenkomende klant met pepperspray bespoten, waarna de overvallers er vandoor gaan op twee ‘leenfietsen’ van de zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voor de overval

Zo’n 2,5 uur vóór de overval, rond 10.20 uur, zijn de daders gefilmd voor de huizen naast de scooterzaak aan de Broekheurnerweg in Enschede. Ze zijn niet erg duidelijk in beeld, maar toch zou iemand ze zomaar kunnen herkennen, bijvoorbeeld aan de manier waarop ze bewegen of hun kleding.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Het zijn twee lichtgetinte jongens van een jaar of 17-18, allebei met een buitenlands accent. De één had een vuurwapen bij zich, de ander een busje met pepperspray.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De twee gingen er op fietsen van hun slachtoffer vandoor. Die hebben ze waarschijnlijk ’s ochtends vóór de overval gestolen uit het schuurtje achter de zaak, mogelijk vlak nadat de monteur de twee jongens achter had zien staan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen fietsen

De eerste is een soortgelijke blauwgrijze damesfiets van het merk X-pedition, model Max-2-bike. De andere fiets is een soortgelijke groene herenfiets van het merk Rivel. Misschien hebben de overvallers nog een tijdje op die fietsen rondgereden of doen ze dat nog.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Toevallig was er die zaterdag de 16e maart veel meer geld dan gewoonlijk in de scooterzaak. De eigenaar was namelijk net een paar dagen voor een kleine medische ingreep in het ziekenhuis geweest, waardoor hij zijn geld niet zo vaak had kunnen afstorten als hij normaal doet. Wellicht is het iemand opgevallen dat twee jongens van een jaar of 17 opeens veel meer geld hebben, misschien wel zonder dat ze daar een logische verklaring voor hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 16 maart 2013 rond 12:50 uur, getuige geweest van de overval op Scooterzaak Freddy’s Tweewielers aan de Broekheurnerweg in Enschede?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de gestolen fietsen en een grote buit de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders voor de overval in de omgeving van de fietsenhandel zien rondhangen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie er op de gestolen fietsen rijdt, heeft ze ergens gezien of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar