Gewapende overval Hilton Hotel aan Apollolaan

Opsporing Verzocht Preloader

Het vermoeden bestaat dat er een verband is met de overval op Juwelier De Nijs in Emmen op donderdag 6 december 2012.

update

U belde 11 goede tips door, met namen, dat lijkt wat op te leveren!

Op vrijdag 4 januari rond 12:15 uur overvielen 2 gewapende mannen het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam. Nadat zij een medewerker gedwongen hadden de kluis te openen, gingen ze er met een relatief beperkte buit vandoor in een bijzondere ‘Shadow’-blauwe Volkswagen Golf GTI die bestuurd werd door een derde verdachte.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Dat is een lichtgetinte man van rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang met een normaal postuur, donker haar en tijdens de overval had hij een snor. Hij droeg verder een zwarte 3-kwart jas met capuchon en had hij een pet op. Meestal had hij een sjaal of iets dergelijks voor zijn gezicht en zijn capuchon over zijn petje getrokken. En deze man had dus een donker pistool bij zich waarmee hij de slachtoffers bedreigde.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Dat is een blanke of lichtgetinte man van vermoedelijk ook begin 20 en ook hij is ongeveer 1.80m lang. Deze overvaller droeg een donkere gewatteerde jas met capuchon, een spijkerbroek en lichtkleurige sportschoenen. Hij had een schoudertas bij zich met een lichtkleurig hengsel, waarin hij de buit stopte. Beide mannen spraken overigens Nederlands met een vermoedelijk Turks of Marokkaans accent.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 3

Tijdens de overval werd er een vluchtauto in positie gebracht vlak bij de dienstingang aan de Breitnerstraat en getuigen hebben gezien wie er achter het stuur zat. Van hem is een compositietekening gemaakt. Ook dit is een lichtgetinte man, hij is 25 à 30 jaar oud, dus iets ouder dan de andere twee, en 4 januari had hij heel kort haar, aan de zijkanten was dat opgeschoren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtauto

Dat is vermoedelijk een heel donkerblauwe, een zogenaamde ‘shadowblauwe’, 5-deurs Volkswagen Golf GTI met opvallende velgen en getinte ramen. Die auto was voorzien van de kentekenplaten 37-TZT-1, maar dat bleken vervalsingen. De echte eigenaar van een auto met dit kenteken heeft niets met deze overval te maken. Het kan heel goed dat de Golf vóór de overval op 4 januari al een tijdje met dat valse kenteken heeft rondgereden. Officieel rijden er maar in die uitvoering een stuk of 30 à 40 in Nederland rond.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

De VW Golf is via de Apollolaan richting het Stadionplein in Amsterdam gereden. Mogelijk is hij vervolgens de ringweg A10 op gegaan om er weer snel af te slaan, namelijk bij afrit S107. Er is daar namelijk vlak na de overval een zeer snel rijdende donkere Golf gezien. Zeker is het niet, maar misschien was dit inderdaad de vluchtauto van de overvallers.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Emmen

De politie vermoedt dat deze overval in Amsterdam een link heeft met de overval op juwelier De Nijs op de Noorderstraat in Emmen op donderdagmiddag 6 december 2012. Twee mannen in donkere Hema-regenpakken kwamen de winkel binnen, maar werden door de eigenaar meteen de deur uitgejaagd. Er werden schoten gelost en de eigenaar kreeg een kogel in zijn onderbeen. Ook een medewinkelier die hen met een knuppel te lijf wilde gaan werd beschoten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooters Emmen

Zonder buit vluchten de vier daders op hun scooters dan via de Hoofdstraat en de Nassaulaan naar de Allee. Voor een huis daar laten ze de scooters achter, waarna ze waarschijnlijk in een auto overstappen. Er zijn aanwijzingen dat vermoedelijk dezelfde dadergroep bij de twee overvallen betrokken is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Avond ervoor

De avond voor de overval in Emmen, op pakjesavond 5 december 2012, werden de twee gestolen motorscooters al bij de flat de Lindenhof aan de Westerstraat in Emmen neergezet. Ze zouden toen zijn uitgeladen uit een lichtkleurige bestelbus. Als iemand dat heeft gezien, of als iemand rond 5 december 2012 een lichtkleurige bus heeft verhuurd aan iemand die voldoet aan de signalementen van de overvallers, dan wil de politie dat graag weten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Big shopper

De overvallers hadden een zogenaamde Big Shopper bij zich. Misschien dat iemand de combinatie van de overvallers met de Hema-regenpakken, de bestelbus of die motorscooters en de tas iets zegt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdag 4 januari rond 12:15 uur getuige geweest van de overval op het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met de ‘shadowblauwe’, Volkswagen Golf GTI de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie er in de ‘shadowblauwe’ 5-deurs Volkswagen Golf GTI met opvallende velgen en getinte ramen rijdt, waar die heeft gestaan of vermoedt waar die auto nu is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na de overval de daders ergens op hun vlucht gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagmiddag 6 december 2012 getuige geweest van de overval op juwelier De Nijs op de Noorderstraat in Emmen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de Big Shopper, de Hema-regenpakken, de bestelbus of de motorscooters de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op pakjesavond 5 december 2012 gezien dat de twee gestolen motorscooters uit een lichtkleurige bestelbus werden geladen en bij de flat de Lindenhof aan de Westerstraat in Emmen werden neergezet?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er rond 5 december 2012 een lichtkleurige bus verhuurd aan iemand die voldoet aan de signalementen van de overvallers?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over een mogelijke link tussen de overval op het Hilton in Amsterdam en de overval op juwelier De Nijs in Emmen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaken en dit nog niet met de politie gedeeld?

Kijk ook eens naar