Gewapende overval Kijkshop aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Twee daders hebben het concept ‘kijken’ niet helemaal begrepen…

update

14 tips, die gingen vooral over de jas van één van de daders: die zou van Canada Goose zijn.

Op dinsdagochtend 20 januari 2015 rond 10.00 uur worden twee medewerkers van de Kijkshop aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West door twee mannen overvallen. Eén van de daders slaat een vitrinekast met 14-karaats gouden sieraden in terwijl de ander een medewerkster bij de kassa met een vuurwapen bedreigt en geld eist. Na anderhalve minuut gaan ze er vandoor met een deel van de dagomzet en een sieradenplateau.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdagochtend 20 januari 2015 rond 10.00 uur getuige geweest van de gewapende overval in de Kijkshop aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Eenmaal buiten zijn de daders met de buit in een Albert Heijntas gevlucht op een grijze scooter, waarop ze vanaf de Kijkshop zijn weggevlucht in de richting van Plein ‘40 - “45.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Ze spraken onderling in het Marokkaans en zijn beiden rond de 20 jaar. De dader bij de kassa sprak tegen de medewerkster in het Nederlands. Hij had het vuurwapen en is rond de 1.75/1.80 m met een slank postuur. Hij droeg een donkere jas met witte capuchon. De jas is mogelijk van het merk Canada Goose.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Embleem

Op de rechtermouw zit een opvallend embleem.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent het embleem op de jas van dader 1?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De dader die de vitrines insloeg is een stuk kleiner dan dader 1, rond de 1.65 m en hij is tenger. Ook hij droeg donkere kleding en een witte capuchon.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders bij de Kijkshop zien aankomen?

Kijk ook eens naar