Gewapende overval man (55) in zijn huis aan de Gerard Terborghstraat

Na de beroving van al zijn spaargeld heeft hij twaalf uur lang vastgebonden op een stoel gezeten.

update

Hoopvol, bij de 4 tips werd een naam genoemd. De rechercheurs komen wel nog graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien rond de Gerard Terborghstraat. En wie weet waar de gestolen Mercedes van het slachtoffer is gebleven?

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november 2014 wordt een man (55) overvallen in zijn huis aan de Gerard Terborghstraat in Enschede. Hij wordt bedreigd, mishandeld en vastgebonden op een stoel. Drie daders gaan op zoek gaan naar het spaargeld van het slachtoffer en zijn ouders, die op dat moment niet thuis zijn. Na het vinden van het geld laten ze de man aan zijn lot over.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november 2014 getuige geweest van de overval op een man (55) in zijn huis aan de Gerard Terborghstraat in Enschede?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Bijna twaalf uur lang heeft de man vastgebonden op een stoel gezeten. De daders hebben zich geen moment om hem bekommerd. Gelukkig is hij door een buurman die de krant is komen brengen bevrijd, anders had hij waarschijnlijk nog veel langer in die benarde positie gezeten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Spaargeld

Mogelijk zijn de daders op de één of andere manier te weten gekomen over het spaargeld. De bewoner en zijn ouders zeggen er met niemand over te hebben gesproken. De politie wil graag weten hoe de daders aan die informatie over het geld zijn gekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De mannen zijn begin 30 en hebben een gespierd postuur. Eén van hen droeg een zwart vest met een rits en was duidelijk de leider van de drie. Een andere dader was helemaal gekleed in het donkerblauw.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de daders?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Accent

Het slachtoffer vertelde dat de daders met een bijzonder accent spraken. Het slachtoffer kon dat accent niet helemaal thuis brengen. In ieder geval spraken ze Nederlands, maar het was geen ABN of een Twents dialect waarin ze spraken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Koud

De mannen zijn hopelijk opgevallen omdat ze waarschijnlijk het slachtoffer hebben opgewacht. Mogelijk hebben ze die nacht een tijdje buiten gestaan: ze konden niet weten hoe laat de man thuiskwam en het slachtoffer vond dat de daders erg koud aanvoelden. Ze rilden en leken volgens hem bijna onderkoeld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geld

De daders hebben tienduizenden euro’s gestolen van het gezin uit Enschede en het is aannemelijk dat het uitgavepatroon van de daders sinds de overval behoorlijk is veranderd. Dat kan mensen in hun omgeving zijn opgevallen omdat er sinds eind november dure of afwijkende uitgaven zijn gedaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er die avond of nacht iets rondom de woning gezien dat met deze overval te maken zou kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september 2014 ergens tussen19.00 en 10.00 uur werd de bruine Mercedes B180 met kenteken 86-NNL-2 van het slachtoffer gestolen vanaf de parkeerplaats aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Die auto is nog steeds zoek. Mogelijk is er een verband tussen de overval en de diefstal van de Mercedes van het slachtoffer twee maanden daarvoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september 2014 ergens tussen 19.00 en 10.00 uur getuige geweest van de diefstal van de bruine Mercedes B180 met kenteken 86-NNL-2 vanaf de parkeerplaats aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er vertellen wie er sinds eind september in de auto rondrijdt of waar die nu is?

Kijk ook eens naar