Gewapende overval Plaswijckpark

Overvaller was gekleed in groene bedrijfspolo van het familiepark

update

U dacht goed mee, want er kwamen meer dan 10 tips, onder andere over hoe de man zo’n shirt achterover gedrukt kon hebben. Informatie over de man zelf is nog zeer welkom!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Plaswijckpark

Op maandag 25 juli tegen 19.00 uur zit de werkdag er bijna op. Twee medewerkers zijn klaar met het tellen van de dagopbrengsten. Wanneer de man even teruggaat naar de souvenirshop, blijft de vrouw doorwerken in het kantoortje, achter de winkel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man in groene bedrijfspolo

Bij de ingang is dan inmiddels een man naar binnen gegaan, die net zo gekleed gaat als de medewerkers van het park. Vanwege die bedrijfskleding kan hij zo doorlopen naar het kantoor. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

Eenmaal in het kantoor haalt hij een vuurwapen uit zijn tas en zet dat tegen de nek van de medewerkster. De man zegt dat hij geld wil en de vrouw loopt mee naar het geldkistje dat ergens anders in de kantoorruimte staat. Uit het kistje worden enveloppen gehaald, die de dader rustig in een Albert Heijn tas stopt. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Met de Albert Heijn tas rent hij vervolgens het park weer uit. Het is nog niet duidelijk of hij op de Ringdijk linksaf of rechtsaf is gegaan. Misschien heeft hij onderweg al vrij snel die polo uitgedaan en kan iemand zich dat nog herinneren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvaller gezien op zijn vlucht? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De groene bedrijfspolo

Het is voor de politie nog de vraag hoe de overvaller aan zo’n bedrijfspolo is gekomen. Dat was namelijk nog helemaal niet zo makkelijk, ook omdat deze versie van de polo’s destijds in juli nog maar zo’n week of 4 in omloop was.

Herkomst bedrijfspolo

De bedrijfskleding wordt gedragen door de vaste medewerkers en door uitzendkrachten. Het is de bedoeling dat die ‘m weer inleveren en dan wordt alles verzameld en gewassen. Ergens op dat traject kan iemand eraan zijn gekomen of hij heeft er eentje uit de kantoren gestolen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden hoe de overvaller aan de groene bedrijfspolo is gekomen? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De overvaller is een man met een licht getinte huidskleur en een slank postuur. Hij wordt tussen de 20 – 30 jaar geschat en heeft een lengte van rond de 1.80 meter. Die dag droeg hij behalve de groene bedrijfspolo een witte cap. Daar staat iets van een logo of afbeelding op. En verder onder de polo een wit T-shirt met lange mouwen. Naast een Albert Heijn tas en een vuurwapen droeg hij een zwart tasje aan een schouderband.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de overvaller zou kunnen zijn?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar