Gewapende overval snackbar Watergraafsmeer

Opsporing Verzocht Preloader

Bij de FEBO aan het Galileïplantsoen stormen op zaterdag 20 oktober 2018 kort na 19.30 uur twee overvallers binnen. Ze dreigen met een vuurwapen en schreeuwen dat ze geld willen.

update

Op maandag 15 april 2019 heeft de politie een 24-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van de overval. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Terwijl de ene dader de medewerker onder schot houdt, klimt de andere bovenop de toonbank om geld uit de kassa te graaien. Wanneer hun aandacht even verslapt, weet de medewerker het vuurwapen af te pakken. Hierop kiest het duo het hazenpad.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenmerken verdachte

De man die het vuurwapen hanteerde, is zo'n 1.65 tot 1.70 meter lang. Hij wordt rond 20 jaar oud geschat en droeg een spijkerbroek en witte schoenen met donkerkleurig zolen.

Van de andere dader, die op de balie klom, vermoedt de politie dat dit de verdachte is die op 15 april 2019 werd aangehouden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beide mannen droegen zwarte handschoenen, een pet en een zwarte jas met capuchon.

Vlucht

Het viel de medewerker op dat de twee overvallers buiten ieder een andere kant op gingen; één in de richting van het Archimedesplantsoen en de ander richting de Radioweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de overval op zaterdag 20 oktober 2018 of heeft een of beide daders zien vluchten?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar