Gewapende woningoverval aan de Stellingweg

Opsporing Verzocht Preloader

Een moeder en drie jonge kinderen zijn het doelwit van twee gewelddadige overvallers.

update

Slechts één tip, de daders zijn nog niet bekend, denk alstublieft nog mee!

In de vroege ochtend van maandag 3 december 2012 rond 04.30 uur, overvallen twee gemaskerde mannen een woning aan de Stellingweg in Amsterdam-Noord. Op dat moment zijn alleen de moeder en haar kinderen thuis. De overvallers mishandelen de moeder en eisen geld dat er niet is. Een zoontje van 5 jaar komt op het lawaai af en ook hij wordt bedreigd en geschopt. De daders vinden niet wat ze zoeken en opeens besluiten ze er dan vandoor te gaan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Van dader 1 is, vooral door de bivakmuts die hij draagt, helaas niet zoveel bekend. Behalve dat hij, net zoals dader 2, een jas droeg met reflecterende vlakken erop. Hij had een zwart vuurwapen bij zich waarmee hij de moeder bedreigde. Aan het eind van de overval riep hij ‘Loesoe!’ naar zijn maat, wat straattaal is voor ‘wegwezen!’.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De tweede overvaller draagt een panty over zijn hoofd, waardoor er iets meer bekend is van hem. Het is vermoedelijk een blanke man, die zo’n 1.80 meter lang is. Hij was helemaal in het zwart gekleed, ook al lijkt dat op de getoonde bewakingsbeelden niet zo te zijn, maar dat is de vertekening van het licht in de camera. Verder droeg dader 2, net als dader 1, een soort regenjack met reflecterende stukken erop.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omgeving

Het zou kunnen dat de overvallers uit de omgeving van de Molenwijk in Amsterdam-Noord komen. Maar daar heeft de politie vooralsnog geen concrete aanwijzingen voor. Dus voor hetzelfde geld komen de beide mannen uit een heel ander deel van het land. De kans bestaat dan wel dat ze al eerder de woning geobserveerd hebben. De politie is daarom op zoek naar mensen die in de weken voor de overval iets gezien hebben dat met de overval te maken kan hebben gehad.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geldbedrag

De daders noemden een concreet geldbedrag dat absoluut niet in de woning aanwezig was. Dat, plus het feit dat er in de weken voorafgaand aan de overval een aantal incidenten rondom de woning heeft plaatsgevonden, doet de politie vermoeden dat de daders niet toevallig deze woning overvielen. Als er mensen zijn die kunnen vertellen waarom de daders dachten dat er zo’n geldbedrag zou zijn of dat ze iemand op verdachte wijze over de overval hebben horen praten, dan hoort de politie dat graag.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de gewapende overval op een moeder en haar 3 jonge kinderen in hun huis aan de Stellingweg in Amsterdam-Noord in de vroege ochtend van maandag 3 december 2012 rond 04.30 uur?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de dader met de panty over zijn hoofd?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er in de weken voor de overval iets gezien dat met de overval te maken kan hebben gehad?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom de daders dachten dat er zo’n specifiek geldbedrag zou zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er mensen op verdachte wijze over de overval horen praten?

Kijk ook eens naar