Gewapende woningoverval aan de Van Bijnkershoekweg

Zelfs de kinderen worden met een vuurwapen bedreigd.

update

Er is een man (22) uit Rotterdam gearresteerd, de politie kwam hem op het spoor door een DNA-match op een achtergebleven horlogebandje. De iconen zijn nog niet terecht, maar één verdachte vast, dat betekent vaak dat de tweede snel volgt.

Aan de Van Bijnkers¬hoekweg ligt op woensdagochtend 24 oktober, midden in de herfstvakantie, een moeder, haar twee kinderen en een neefje nog te slapen als rond 08.45 uur de bel gaat. Er staat een meneer met een pakketje voor de deur. Ze heeft al snel in de gaten dat het pakketje niet voor haar bedoeld is. Maar als ze probeert de deur dicht te doen verschijnt er plotseling een tweede man met een pistool. Samen duwen ze de vrouw naar binnen, ze willen geld en goud. Nadat ze ongeveer een kwartier het gezin hebben geterroriseerd gaan de twee er vandoor met een koffer met houten iconen en twee sieradendoosjes.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

Het waren de zoon en dochter van het gezin en een neefje dat daar toevallig logeerde. De kinderen zijn echt heel erg bang geweest en één van hen heeft ook nog steeds hulp nodig bij het verwerken hiervan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Het gaat om een lichtgetinte man, zo'n 20-25 jaar oud met een normaal postuur en tussen de 1.65 en 1.70 lang. Volgens zijn slachtoffers had hij een rond, gezicht met een jonge uitstraling, heel kenmerkende lichtblauwe ogen met opvallend lange wimpers en dikke lippen. Hij had zwart, krullend haar dat aan de zijkanten was opgeschoren. Hij droeg tijdens de overval een zwart met oranje TNT jas, een donkerblauwe spijkerbroek en een gouden ketting met ronde schakels en met in het midden een hanger.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De man die het gezin met een vuurwapen bedreigde was een stuk donkerder dan dader 1, ook hij wordt tussen de 20-25 jaar geschat, hij was opvallend dun en zo'n ± 1.80 m lang. Hij had een lang, dun gezicht en bruine ogen. Hij droeg die ochtend een zwarte muts met daarop de letters TNT, een zwarte, korte winterjas met daaronder een zwart T-shirt en een blauwe spijkerbroek.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

De politie wil graag spreken met iedereen die denkt iets te hebben gezien dat te maken kan hebben met deze overval aan de Van Bijnkers¬hoekweg in Rotterdam. Deze vond plaats op woensdagochtend 24 oktober tussen 08.45 en 09.00 uur. Het was toen herfstvakantie, er waren dus mogelijk meer mensen thuis dan gewoonlijk. De politie hoopt dat iemand de twee mannen met hun TNT-kleding en het pakketje heeft gezien of misschien de koffer die ze hebben buitgemaakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Ze kwamen voor geld en goud, maar dat heeft dit gezin absoluut niet. De daders hebben twee sieradendoosjes van de vrouw meegenomen met wat gouden ringetjes. Een buit met eigenlijk vooral emotionele waarde.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Iconen

Daarnaast is er ook een blauwe koffer meegenomen, daarin zaten drie houten iconen vermoedelijk uit Rusland. Dat zijn een soort religieuze kunstwerken die bestaan uit meerdere lagen hout met daarop afbeeldingen in kleur. Twee van de iconen hebben een afmeting van 40 bij 40, er staat een pater of Jezus met baby's op afgebeeld. Verder staat op één van de twee een vermoedelijk Russische tekst. Het derde icoon is 20 bij 20 en hierop staat een vrouw, waarschijnlijk Maria, met een kind. Mogelijk weet iemand waar deze iconen nu zijn of heeft iemand ze te koop aangeboden gekregen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Koffer

Hetzelfde geldt voor de koffer. Het zou kunnen dat de daders de koffer hebben weggegooid en dat iemand weet waar deze inmiddels is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdagochtend 24 oktober tussen 08.45 en 09.00 uur getuige geweest van de woningoverval aan de Van Bijnkershoekweg in Rotterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en mogelijk in combinatie met de compositietekening de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er in de omgeving van de woning iets gezien wat mogelijk met de overval te maken zou kunnen hebben?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de iconen en/of koffer heeft, heeft ze ergens gezien of heeft ze te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

Kijk ook eens naar