Gewelddadige overval op dame (76), daders gefilmd

Een 76-jarige dame werd woensdagmiddag 30 januari gewelddadig overvallen in haar flat aan het Langswater. Voordat haar belagers toesloegen, reden ze in een zwarte Seat Leon door de buurt.

update
teaser-date

22-10-2019 20:29

Er is opnieuw één tip binnengekomen na de uitzending op 15 oktober 2019, bedankt!

Het slachtoffer werd tijdens de overval op de grond gegooid, waardoor ze haar schouderblad brak. Ook haalden de daders de alarmknop van haar nek. Sinds de overval is de vrouw niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen en verblijft ze in een tehuis.

De daders reden die woensdagmiddag eerst door de straten van Amsterdam-Osdorp. Op bewakingsbeelden is te zien hoe één van hen daarna een tijdje rondhangt bij de zij-ingang van de flat.

Wanneer het hem niet lukt om binnen te geraken, komt hij rond 16.40 uur terug met versterking.

Mogelijk vergist in woning

Langswater, Amsterdam Preloader
Langswater, Amsterdam
Langswater, Amsterdam Preloader

Mogelijk hadden de mannen zich vergist in de woning. Het slachtoffer heeft namelijk geen waardevolle spullen, waardoor ze er slechts vandoor zijn gegaan met haar portemonnee. Bij hun vertrek wekte het duo ook de indruk dat ze iets anders hadden verwacht.

Beide daders spraken Nederlands met een buitenlands accent. Ze lijken allebei een blanke of lichtgetinte huidskleur te hebben. De man met de blauwe spijkerbroek droeg mogelijk een jas van het merk Canada Goose.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden Seat Leon

De zwarte Seat Leon is door diverse camera’s in de omgeving gefilmd. Het gaat om een wat ouder, vijfdeurs model met handgrepen aan de bovenkant van de achterportieren. Er zaten Nederlandse kentekenplaten op en velgen met vijf spaken.

Help de politie

Herkent u deze auto of heeft u hem elders zien rijden? Of kunt u de auto linken aan de vermoedelijke daders? Neem contact op met de politie.

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar