Gewelddadige straatroof vader (49) en dochter (8) op hoek Kruiningenstraat en Wemeldingestraat

Het moedige meisje lette goed op en maakte later een tekening van één van de daders.

update

We zijn heel blij dat u 7 tips heeft doorgebeld in deze zaak, onder andere over de tatoeage van één van de daders. De rechercheurs zijn druk aan de slag, we houden u op de hoogte.

Zondagmiddag 6 januari heeft een 49-jarige vader samen met zijn 8-jarige dochter boodschappen gedaan bij een supermarkt in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Ze lopen samen terug naar huis. Op de hoek van de Kruiningenstraat en de Wemeldingestraat komen hen drie mannen tegemoet. Een van hen grijpt de vader vast en trekt zijn dikke gouden ketting af. Een tweede dader doorzoekt de jas- en broekzakken van de vader. De derde dader houdt zijn 8-jarige dochter tegen die begint te huilen.

Moedig

Dankzij het meisje beschikt de politie over een heel duidelijk signalement van één van de daders. Ze heeft heel goed opgelet. Ze hoopt dat haar vader zijn ketting terugkrijgt, omdat hij daaraan was gehecht. Maar ook wil ze heel graag niet meer bang hoeven te zijn om de daders nog weer ergens tegen te komen

Tekening

Ze heeft onder andere een tekening gemaakt van de man die haar vader van achteren aanviel en zijn ketting van zijn hals rukte. Het meisje werd door een andere dader weggeduwd, maar kon toch precies zien wat er gebeurde. Ze heeft daardoor van die bewuste man specifieke details in zich opgenomen.

Dader 1

Het is natuurlijk een kindertekening, maar we zien er onder andere op dat de man korte krulletjes had. Hij had kroeshaar en net als de twee andere daders een negroïde uiterlijk. Ze waren alle drie zo tussen de 25-35 jaar. In ieder geval één van de mannen had een gouden tand. Verder had deze dader een normaal postuur en was hij tussen de 1.80-1.90 m.

Tatoeage

En het meisje heeft nog twee hele specifieke dingen van de dader gezien. Bij zijn linker sleutelbeen stak boven zijn T-shirt een tatoeage uit van een doodskop met daar doorheen gekronkeld een felgroene slang. De slang met een dichte bek kronkelt rond de schedel; hij gaat van onder door de mond en komt er vermoedelijk door de neus weer uit en kronkelt verder langs het voorhoofd. De politie vraagt iedereen om mee te denken welke mogelijk Antilliaanse man in de omgeving van Rotterdam zo’n tatoeage heeft. Daarnaast zijn er misschien ook mensen die weten waar die tatoeage mogelijk is gezet.

T-shirt

De man droeg een zwarte jas, maar omdat die een beetje openviel kon het meisje ook zijn opvallend feloranje T-shirt zien. Op dat feloranje shirt  stond een zwart pistool en de tekst “I shoot you” of “Shoot me”, of iets dergelijks.

Littekens

Verder wist het meisje te vertellen dat deze man nog een vlek of litteken bij zijn linkeroor had en ook één bij of onder zijn linker neusgat. Die heeft ze getekend op de tekening. Ook zou hij een litteken of littekens hebben op zijn rechterpols en hij zou mank hebben gelopen.

Dader 2

Dat is de man die bij de vader de zakken leeghaalde en zijn horloge van zijn pols trok. Het is een negroïde man van tussen de 25-35 jaar, hij was wat kleiner en tussen de 1.70-1.80 m lang, had ook kort zwart haar, een breed/krachtig postuur en hij droeg een zwarte leren jas.

Dader 3

Van de man die het meisje tegenhield en haar vroeg naar de inhoud van haar jaszakken is het minst bekend, we weten alleen dat hij vermoedelijk een zwart petje droeg met groene strepen van het merk Monster Energy en een donkerblauwe spijkerbroek.

Ketting en horloge

Eén van die daders kan nu rondlopen met de gouden ketting of het gouden horloge van de vader. Dat is een gouden ketting, hij is gekocht in Suriname, 22 karaats, zo’n 45 centimeter lang en weegt ongeveer 150 gram. Het gouden horloge (aanvulling merk en type volgt) kwam uit Dubai.

Omgeving

Misschien komen de mannen daar uit de buurt, want de locatie van de beroving was vermoedelijk bewust gekozen. Dat was dus in de Rotterdamse wijk Pendrecht op de kruising van de Kruiningenstraat met de Wemeldingestraat, achter de basisschool Over de Slinge. Misschien kenden de daders die plek of hangen ze daar vaker rond.

Vlucht

Ze zijn in elk geval weggevlucht richting de Wemeldingestraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagmiddag 6 januari getuige geweest van de straatroof gepleegd op een vader en zijn 8-jarige dochter op de hoek van de Kruiningenstraat en de Wemeldingestraat in de Rotterdamse wijk Pendrecht?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en/of de tekening van het meisje en mogelijk in combinatie met het T-shirt en tatoeage (één van) de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie het horloge en de ketting van het slachtoffer heeft, heeft ze ergens gezien of heeft ze te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders eerder rond de plek van de overval gezien?

Kijk ook eens naar