Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Gezin in Glanerbrug geteisterd door vuurwerkbommen

Opsporing Verzocht Preloader

In januari en februari 2016 wordt zwaar vuurwerk afgestoken bij de voordeur van een woonhuis in Glanerbrug. Na eerdere bedreigingen tegen de vader des huizes vat de politie dit op als gerichte acties.

update

Drie aanhoudingen in mei 2018: een 36-jarige inwoner van Vroomshoop, een 37-jarige man uit Hengelo en een 20-jarige man uit Sibculo. Laatstgenoemde is heengezonden, maar blijft verdachte; de andere twee zijn ingesloten. Het onderzoek loopt nog.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het vermoedelijke doelwit van de vuurwerkterreur is de 62-jarige pastor van het Syrisch-orthodoxe klooster Sint Ephrem de Syriër. Oorspronkelijk in 1980 vanuit Turkije naar Nederland gekomen, woont het gezin inmiddels al enkele jaren aan de Heidevlinder in het Twentse dorp Glanerbrug bij Enschede.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over een mogelijk motief achter deze uiterst gevaarlijke bedreigingen met vuurwerkbommen?

Camerabeelden

Hoewel het motief daartoe volstrekt onduidelijk is, is de man al vaker bedreigd en zelfs mishandeld. Ook zijn al eens de banden van zijn auto lek gestoken. Alle reden dus voor het slachtoffer om zijn woning te voorzien van beveiligingscamera’s.Op de beelden daarvan is te zien hoe op 18 januari 2016 ’s ochtends vroeg twee mannen bij het huis rondhangen. Eén van hen steekt zwaar vuurwerk aan en propt dat door de brievenbus, waarop het binnen achter de voordeur ontploft.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee weken later, in de nacht van 2 op 3 februari, komen er weer twee mannen in beeld daar aan de Heidevlinder. Deze keer leggen ze hun vuurwerk met een grote steen aan de buitenkant tegen de voordeur aan. Opnieuw een ontploffing, waardoor bij de bewoners de schrik er goed in zit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer dan twee daders

Het is goed mogelijk dat voor de incidenten drie of vier personen verantwoordelijk zijn. Aan de hand van de bewakingsbeelden lijkt het erop dat het niet twee maal om hetzelfde tweetal ging.Bij het duo van 18 januari zat in elk geval een lange man met een breed postuur. Naar deze man wordt nog door de politie gezocht. Bij het incident van 3 februari lijken beide daders smaller gebouwd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u een idee wie de drie of mogelijk vier verschillende personen zijn die de vuurwerkbommen tot ontploffing brachten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eén van de mannen achter de actie op 3 februari heeft bij het vluchten zijn sjaal verloren. Dat is een zwarte sjaal met de grote opdruk ‘Crwd since 1985’. Wellicht kan iemand die sjaal in verband brengen met de man die hem tot februari 2016 in zijn bezit had.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de getoonde sjaal of heeft er aanvullende informatie over?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rode Toyota Starlet

Een ander aanknopingspunt is er in de vorm van een kleine auto, mogelijk met het kenteken TD - ?? - 41. Deze auto is ten tijde van het tweede incident door een getuige opgemerkt op de Avondroodvlinder, een zijstraat van de Heidevlinder. Uit onderzoek van de politie blijkt dat dit kenteken kan horen bij een rode Toyota Starlet. Mogelijk heeft iemand informatie over wie er destijds in zo’n Starlet reed of dat misschien nóg doet.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u wie, mogelijk in de regio Twente, begin 2016 over zo’n rode Toyota Starlet beschikte?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar