Handgranaat gegooid naar hotel bij Vondelpark

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober 2018 wordt een handgranaat gegooid naar de voordeur van hotel Parkview aan de Korte Van Eeghenstraat. Er zijn duidelijke beelden van twee verdachten.

Rond 02:20 uur die nacht hoort de portier van het hotel een geluid vanuit het halletje bij de entree. Wanneer hij gaat kijken, treft hij er de handgranaat aan die zojuist is neergegooid. De pin is uit er uit, maar gelukkig is de handgranaat niet ontploft.

De ernst van de situatie lijkt niet direct tot de portier door te dringen. Hij raapt het explosief kalmpjes op, wandelt ermee naar de overkant van de straat en legt het daar neer. Daarna belt hij politie, die de straat afzet om de handgranaat zorgvuldig af te voeren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee scooters

Op bewakingsbeelden is te zien dat de man die het explosief wierp, aankwam en vluchtte op een scooter. Uit verder onderzoek blijkt dat deze man waarschijnlijk niet alléén handelde.Voordat de dader koers zette naar hotel Parkview, is hij gefilmd samen met een andere man. Die tweede verdachte reed ook op een scooter.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de twee mannen gezien in de nacht van 24 oktober?

Jacob Obrechtstraat

De man die de handgranaat gooide, liet zijn scooter een tijdje onbeheerd achter. Hij parkeerde het voertuig bij de ingang van het Vondelpark op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en liftte mee met zijn vermoedelijke handlanger.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opmerkelijk is dat hij bij terugkomst bij de scooter deels andere kleren aanhad. Het gewatteerde jack dat hij eerder droeg, had hij nu verruild voor een regenjack en een pet. In deze kleding gooide hij de granaat naar het hotel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Herkenning gevraagd

Het is van groot belang dat de mannen op de bewakingsbeelden herkend worden. Heeft u een idee wie zij zijn, meld het a.u.b. zo snel mogelijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent op de bewakingsbeelden de man die het explosief wierp en/of zijn vermoedelijke handlanger?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar