Handgranaten aangetroffen in de Margrietstraat

De bewoners van een woning in de Margrietstraat vinden woensdagochtend 18 april een handgranaat op hun deurmat. Een tweede granaat wordt later onder hun auto aangetroffen.

update

In de afgelopen dagen zijn er 3 tips binnengekomen. De politie heeft meer hulp nodig. Heeft u iets gezien? Laat het ons weten.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handgranaat

Rond 07.30 uur gaat de vrouw (55) van het stel de hond uitlaten. Wanneer zij naar buiten loopt, stapt zij op iets hards: een handgranaat. In eerste instantie denkt de vrouw dat het om een grap gaat en besteedt er verder geen aandacht aan.

Maar gedurende haar wandeling is de vouw er niet gerust op. Zodra zij thuiskomt waarschuwt ze haar man, die direct de politie belt. Na een eerste onderzoek door een speciaal team van de politie, wordt de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van de Koninklijke Landmacht ingeschakeld.

Tweede handgranaat

De EOD ontfermt zich over de granaat en de politie onderzoekt de rest van de straat op munitie. Niet voor niets, want even later wordt een tweede handgranaat aangetroffen onder de auto van de bewoners.

Door gesprekken met getuigen vermoedt de politie dat de handgraten zijn neergelegd tussen 05.00 en 07.15 uur die woensdag 18 april.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets verdachts gezien in de nacht van 17 op 18 april in de Margrietstraat in Nieuwegein?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Incident Beatrixstraat

Twee maanden eerder werden er ook handgranaten aangetroffen in de Beatrixstraat, slechts 100 meter verderop. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar