Herkenning gevraagd: dader van ernstig geweldsdelict

Een 27-jarige Limburger werd in de stad Groningen slachtoffer van een ernstig geweldsdelict. Hij kan zich niet herinneren wat er is gebeurd die nacht van 13 op 14 december 2023 of wat de aanleiding is geweest, maar camerabeelden vertellen bijna het hele verhaal.

Te zien is dat het slachtoffer rond 04.15 uur op de Poelestraat in gesprek raakte met een groepje van vier jonge mannen. Met name één van hen gedroeg zich heel opdringerig en werd al snel fysiek.

Wakker in ziekenhuis

De verdachte naar wie de politie dringend op zoek is, is de jonge man die de Limburger meerdere keren sloeg en schopte, ook nadat die al bewusteloos op de grond lag. Zeker de laatste, harde trap die hij het slachtoffer tegen het hoofd gaf, had blijvend letsel of erger kunnen veroorzaken.
Het slachtoffer werd uren later in het ziekenhuis wakker – zonder herinnering aan het voorval, maar met meerdere breuken en kneuzingen.

Mogelijk vechtsporter

De drie personen met wie de dader optrok, worden als getuigen beschouwd. Ze hebben een lichte huidskleur en één van hen heeft wat langer haar dan de anderen. Dat is degene die probeerde de agressieve man bij het slachtoffer weg te trekken.
Volgens de politie is het mogelijk dat de dader een vechtsport beoefent of dat heeft gedaan. Zeker is dat niet, maar het zou zijn manier van slaan kunnen verklaren en de snelheid waarmee hij dat deed.

Geef uw tip door

De beelden van de verdachte zijn al meermaals verspreid in de regio Groningen, maar dat heeft nog niet tot herkenning geleid. De jonge man hoeft niet zelf uit die omgeving te komen.
Weet of vermoedt u iets over hem, geef dat dan alstublieft door aan de politie. Ook als u weet wie de getuigen kunnen zijn of als je jezelf herkent, neem contact op. Dat kan als volgt:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar