Horecabedrijf beschoten op Johan Huizingalaan

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september 2018 schiet een onbekende man meerdere keren op restaurant Porto Marina in de wijk Slotervaart. Er zijn bewakingsbeelden van de schutter.

update

Ondanks zes reacties is de schutter nog niet gevonden. Meer informatie blijft welkom.

Rond 03.00 uur komt de verdachte aangehold vanuit de richting van de Cornelis Lelylaan. Hij heeft een vuurwapen met geluidsdemper in zijn linkerhand.

Mislukte poging

Op de Van Mourik Broekmanstraat, aan de achterzijde van Porto Marina, probeert hij op de achterdeur van het bedrijf te schieten. Dat mislukt doordat het wapen hapert of doordat de dader niet goed weet hoe hij het moet gebruiken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De man probeert nog een tijdje om het wapen alsnog aan de praat te krijgen, maar loopt dan terug in de richting van de Cornelis Lelylaan.

Kogels door de ruiten

Binnen een minuut is hij terug. Hij rent langs diezelfde achterdeur en vuurt één keer. Wat opvalt is dat de man het wapen deze keer in zijn rechterhand heeft. Ook lijkt het erop dat de demper van het wapen af is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De schutter rent direct door naar de voorkant van het pand aan de Johan Huizingalaan. Zonder echt af te remmen, schiet hij daar een paar kogels door de ruiten. Daarna verdwijnt de man opnieuw in de richting van de Cornelis Lelylaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de schutter gezien in de nacht van 6 op 7 september in de wijk Slotervaart? Hij is in elk geval op de Johan Huizingalaan, de Pieter Calandlaan en de Van Mourik Broekmanstraat geweest.

Getuigenoproep

Het motief voor dit schietincident is nog onduidelijk, net als wie er achter zou(den) kunnen zitten. De politie komt graag in contact met getuigen die de schutter hebben gezien die nacht. Ook als u weet wie hij is of mogelijk waarom hij heeft geschoten, hoort de politie dat graag van u.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over een aanleiding of mogelijk motief voor het schietincident?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenmerken schutter

De dader had zijn gezicht bedekt, maar er zijn wel kenmerken die tot herkenning moeten kunnen leiden. Hij heeft een lang, slank postuur en droeg een spijkerbroek, donkere schoenen, donkere handschoenen en een regenjack met rondom een reflecterende streep. Wat opviel, is dat hij het vuurwapen hanteerde met zowel zijn linker- als zijn rechterhand.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de schutter op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar