Hulpbehoevend echtpaar thuis overvallen

Een ouder echtpaar werd op 19 oktober 2018, na een bezoek aan de dokter en de apotheek, thuis overvallen. Vermoedelijk heeft de dader hen in de gaten gehouden vanaf het gezondheidscentrum aan het P.C. Hooftplein.

Het stel was die vrijdagochtend even de deur uit voor een griepprik, toen zij op de terugweg werden begroet door een onbekende man. Deze man verscheen later bij de woning van het echtpaar aan de Multatulistraat, waar hij zogenaamd zijn hulp aanbood.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hardhandig

Ondanks dat de slachtoffers zijn hulp weigerde, wist de man mee naar binnen te glippen. Hij behandelde het echtpaar hardhandig en duwde de vrouw op de grond. De dader wist er daarna vandoor te gaan met geld uit haar portemonnee.

Nachtmerries

Zowel de vrouw (79) als haar echtgenoot (84) liepen door de overval lichte verwondingen op, maar ook mentaal heeft het een impact gehad. Het stel kampt sindsdien met nachtmerries over de gebeurtenis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijk had de dader het heel bewust op het echtpaar voorzien en heeft hij hen vanaf het gezondheidscentrum in de gaten gehouden.

Kleine man

De dader is vermoedelijk donkergetint en heeft kort, zwart, krullend haar. Hij wordt door de slachtoffers tussen de 35 en 50 jaar oud geschat en rond 1.60 à 1.65 meter lang.Hij had geen gezichtsbeharing, sprak accentloos Nederlands en gedroeg zich voorkomend en beleefd. Verder had hij een donkerblauwe jas aan en droeg hij een donkergroene rugzak bij zich.

Help het onderzoek verder

Beschikt u over een camera in de omgeving van de Multatulistraat of het P.C. Hooftplein? Misschien heeft u iets opgenomen dat het onderzoek verder kan helpen. Upload uw beelden via het online tipformulier.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de overvaller is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets gezien in de omgeving van het P.C. Hooftplein en/of de Multatulistraat?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar