Inbraak in twee etappes

Een uur nadat het alarm afgaat, komen de daders terug

In de nacht van 20 op 21 maart 2017 wordt ingebroken in het pand van Human Factor TV aan de Marnixstraat. De daders gaan aan de haal met onder meer vier iMacs.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Alarm

Om circa 03.50 uur uur die nacht wordt een ruit kapot geslagen en komt één inbreker naar binnen. Vanaf de bureaus in het bedrijfspand haalt hij twee van de vier aanwezige iMacs weg. Wanneer ineens het alarm afgaat, verdwijnt de dader razendsnel weer naar buiten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opmerkelijk genoeg is de inbreker nog geen uur later terug. Hij komt door hetzelfde raam weer naar binnen om de andere twee iMacs te stelen. Deze keer gaat er geen alarm af en neemt de dader zijn tijd. Ook de toetsenborden van de iMacs gaan mee, net als een iPad die hij in een bureaulade vindt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de buitgemaakte computers? Heeft u wellicht één of meer van de iMacs te koop aangeboden gekregen of gezien?

Tweede dader

Dankzij de bewakingsbeelden met geluid is duidelijk dat de inbreker een handlanger heeft. De mannen praten met elkaar en de tweede dader lijkt buiten de spullen aan te pakken die de zichtbare inbreker hem door het kapotte raam heen aangeeft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden en/of heeft informatie over diens handlanger?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar