Inbraak verijdeld door bewoner

Op klaarlichte dag probeert de dader het slot uit boren van de voordeur van een appartement aan de Lantaarnstede. Niet alleen is hij waarschijnlijk bij de verkeerde woning, ook is het een verrassing voor hem dat de bewoner thuis is.

Donderdag 19 april is de inbreker gefilmd in de omgeving wanneer hij over straat loopt, vermomd als ‘echte’ klusjesman. Hij heeft een werkbroek aan en een grote gereedschapskist bij zich.

Voordeur

Nadat hij zich toegang weet te verschaffen tot de galerij van het appartementen-complex, rond 16.15 uur, blijkt voor welke ‘klus’ hij is gekomen. Hij begint, in de veronderstelling dat er niemand in de betreffende woning is, in het slot van een voordeur te boren. De bewoner, die wel degelijk thuis is, hoort het gerommel bij de deur en vertrouwt het niet. Hij gaat, terwijl hij filmt met zijn smartphone, via een andere deur naar de galerij. Hij spreekt de inbreker aan, die na de eerste schrik direct de telefoon van de bewoner afpakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

“Wietplantage”

Volgens eigen zeggen denkt de dader dat achter de deur een wietplantage zit. Maar nu hij betrapt is, bergt hij razendsnel de boor op in zijn werkkist en loopt hij naar het trappenhuis. De 42-jarige bewoner loopt achter de man aan naar beneden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vuistslagen

Bij de buitendeur van het complex volgt dan alsnog een fysieke confrontatie. De bewoner eist zijn telefoon terug, maar de nep-klusjesman weigert die te geven. Daarbij krijgt het slachtoffer een paar vuistslagen in het gezicht, waarna de dader op de vlucht slaat. Zijn gereedschapskist laat hij achter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kenmerken

De betrapte inbreker droeg een lichtblauw poloshirt en een donkerblauwe werkbroek – een zogenoemde Amerikaanse overall – met opgenaaide zakken en kniestukken in een lichtere kleur. De man is licht getint, heeft donker haar en spreekt Nederlands.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man met de werkbroek?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De gereedschapskist die hij achterliet, is een geel met zwarte van het merk Stanley en de elektrische boor die hij gebruikte is een Hitachi. Misschien mist iemand deze spullen of kan iemand deze aan de dader linken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet de herkomst van de Stanley gereedschapskist en/of de Hitachi boormachine?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Galaxy A3 2017

Tot nu toe is de smartphone van het slachtoffer niet teruggevonden. Het gaat om een zwarte Samsung Galaxy A3 2017, met daarop mogelijk nog steeds de beelden van de dader. Heeft u het toestel gevonden of weet u waar het zou kunnen zijn, laat het de politie weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de Samsung smartphone van het slachtoffer is?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar