Inbrekers falen ondanks doordacht plan

Een groep inbrekers viel in Geldermalsen op door het lawaai dat ze maakten. In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 september 2023 probeerden ze een juwelierszaak binnen te komen aan de Geldersestraat. Dat mislukte en de daders dropen af zonder buit.

Om ongeveer 02.40 uur parkeerden de inbrekers hun auto aan de Badweg. Dat zwarte voertuig, mogelijk een BMW, maakte veel herrie. Even later verschenen vier personen zo’n 100 meter verderop bij de juwelierszaak.

Doorslijper

De inbrekers leken behoorlijk goed voorbereid: ze hadden ‘big bags’ bij zich om de buit in te doen en sloophamers om de deur en vermoedelijk vitrines mee kapot te slaan.
Helaas voor het viertal kwamen ze niet voorbij het metalen rolluik. Om dat te slechten gebruikten ze een zogenoemde doorslijper, maar daarin faalden ze jammerlijk.
De doorslijper is van het merk Milwaukee en kost zo’n 2.000 euro; mogelijk kan iemand zo’n apparaat met een verdachte in verband brengen.

Wie weet meer?

Alle vier de daders hadden zich vermomd, maar mogelijk zijn er details die toch iemand iets zeggen. De manier van bewegen, het postuur, de kleding of juist de samenstelling van de groep; neem alstublieft contact op als u iets denkt te weten over een of meer van de inbrekers. Misschien heeft u iemand over de mislukte inbraak horen spreken of zet het gereedschap of de zwarte auto u aan het denken. Wie konden daar die nacht van 13 op 14 september over beschikken? Een tip doorgeven kan als dat prettiger voelt ook anoniem.

Denk a.u.b. mee over de aanknopingspunten Preloader
Denk a.u.b. mee over de aanknopingspunten
Denk a.u.b. mee over de aanknopingspunten Preloader

Geef uw tip door

Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar