Inbrekers maken laptops universiteit buit

Drie mannen hebben op woensdagavond 6 maart 2019 ingebroken in twee gebouwen van de Universiteit Twente. Ze wisten een aantal kostbare laptops buit te maken.

update
teaser-date

26-11-2019 20:25

Er kwamen 14 tips binnen, bedankt! Meer informatie over deze inbrekers blijft welkom.

Het drietal loopt rond 20.15 uur het gebouw Ravelijn in en ruim twintig minuten later gaan ze er weg. De mannen hebben kennelijk niet gevonden waarvoor ze kwamen, want ze vertrekken met lege handen.

Oude bekende

Even later verschijnen dezelfde mannen op beeld bij het gebouw Citadel, aan de Hallenweg in Enschede. Rond 20.50 forceren ze daar een deur om het pand binnen te gaan.

Wanneer ze zes minuten later vertrekken, draagt één van hen zichtbaar een stapeltje laptops. Juist déze inbreker is voor onze vaste kijkers een oude bekende: hij is eerder al gefilmd bij een inbraak in een Zwols bedrijvenpand, op woensdag 16 januari 2019.

Ook bij die inbraak waren er in totaal drie daders, maar het is niet duidelijk of de twee handlangers in Zwolle dezelfde zijn als die in Enschede.

Opdruk ‘Airforce’ op kleding verdachte Preloader
Opdruk ‘Airforce’ op kleding verdachte
Opdruk ‘Airforce’ op kleding verdachte Preloader

De verdachte die zéker bij allebei de inbraken werd vastgelegd, droeg beide keren een bril. Op de avond van 6 maart in Enschede had hij een jas of vest met capuchon aan met op de rug de opdruk ‘Airforce’.

‘Studio G5’ van HP Preloader
‘Studio G5’ van HP
‘Studio G5’ van HP Preloader

Dure laptops

Onder de uit het gebouw Ravelijn gestolen laptops, zijn er vijf van het type Studio G5 van Hewlett Packard. Die hebben een winkelwaarde van zo’n tweeduizend euro per stuk.

Help de politie

Vastgesteld is dat de mannen geen studenten van de Universiteit Twente zijn. Kijkt u naar de bewakingsbeelden en laat het de politie weten als u één of meer van de inbrekers herkent. Ook als u de laptops te koop aangeboden heeft gezien, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar