Informatie gezocht omtrent duo met plaksnorren

Op dinsdag 2 oktober rond 11.30 uur werden een 65-jarige en een 26-jarige man aangehouden in de Staatsliedenbuurt. De politie was ter plekke na een melding dat het duo zich bijzonder verdacht gedroeg.

update

Drie tips over deze zaak, maar nog niet de gouden tip. Heeft u informatie? Laat het de politie weten!

Omtrent de achtergrond van het verdachte gedrag zoekt de politie getuigen. De beide verdachten hadden zich vermomd met een opzichtige zwarte opplaksnor en leken zich verdacht te gedragen in de omgeving van de Van Beuningenstraat. Een buurtbewoner schakelde daarom de politie in.

Vuurwapen

Bij de oudere van de 2 verdachten zag de politie een vuurwapen en gevreesd werd dat de man om zich heen zou gaan schieten. Op de De Wittenkade schoot een agent deze man neer, waarna hij gearresteerd kon worden.Kort daarna werd ook de 26-jarige verdachte aangehouden.

Zoals altijd wanneer politieagenten hun vuurwapen hebben gebruikt, wordt het schietincident onderzocht door de Rijksrecherche. Waarbij de politie uw hulp kan gebruiken, is het verhaal duidelijk krijgen omtrent de beweegredenen van de twee verdachten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Waarom waren deze mannen op dinsdagochtend 2 oktober, en misschien ook in de dagen daarvoor, in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en wat waren zij daar van plan? Heeft u hier informatie over, geef het alstublieft door aan de politie.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte 1

De 65-jarige man is ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg die ochtend een grijze regenjas met groene en blauwe vlakken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deze man had een lichtblauwe muts op met aan de achterkant een wit met rode opdruk. Behalve de nepsnor droeg hij ook een bril met grijs montuur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte 2

De 26-jarige man heeft een slank postuur en droeg die ochtend zowel een plaksnor als een bril met donker montuur. Hij had een gele motorhelm op en droeg een oranje met blauwe jas.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de verdachten gezien? Waar precies en hoe laat heeft u hen gezien en weet u wellicht wat zij aan het doen waren?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voertuigen en steekwagen

In de omgeving heeft de politie die 2e oktober een rode bestelauto, een motorfiets en een steekwagen gevonden die een verband zouden kunnen hebben met de verdachten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De rode bestelauto is een Mercedes met opdruk van het bedriif Bo-Rent en heeft het kenteken V-186-NK. De betreffende motorfiets is een Kawasaki W650.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de rode Mercedes bestelwagen en/of de Kawasaki motorfiets werden achtergelaten of heeft mogelijk de verdachten bij deze voertuigen gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Van der Duinstraat

De steekkar werd iets verderop aangetroffen in de Van der Duinstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de verdachten gezien bij de steekwagen of heeft gezien dat de steekwagen op de Van der Duinstraat werd achtergelaten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iemand met zo’n steekwagen in de weer gezien of met de motor of bestelbus zien rijden die dinsdagochtend 2 oktober in de Staatsliedenbuurt?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar