Kapperszaak verwoest door brandstichting

Bij een kapperszaak aan de Schiedamseweg in Rotterdam werd brand gesticht in de nacht van 13 op 14 december 2022. Van de persoon die daarvoor waarschijnlijk verantwoordelijk is, kan de politie u beelden laten zien.

Schiedamseweg, woensdagochtend 14 december 2022 Preloader
Schiedamseweg, woensdagochtend 14 december 2022
Schiedamseweg, woensdagochtend 14 december 2022 Preloader

Heen en weer

Een half uur lang voordat rond 02.05 uur de brand werd aangestoken, is de verdachte gefilmd. Hij liep een aantal keer heen en weer langs de kapperszaak en heeft aan de overkant van de straat een tijdje staan wachten en kijken.
Net voordat een enorme steekvlam te zien was, haalde de verdachte een fles tevoorschijn die hij al eerder in zijn handen had gehad. Vermoedelijk zat in die fles een brandbare vloeistof.

Woningen ontruimd

De bewoners van de appartementen boven de zaak moesten halsoverkop hun woning uit. Voor hen bleek de schade mee te vallen, maar voor de getroffen ondernemer was het een bittere pil. De zaak die hij pas drie weken eerder had geopend, werd volledig verwoest.

Vertel wat u weet

  • Wie weet of vermoedt iets over de persoon op de beelden?
  • Het is goed mogelijk dat de dader in opdracht heeft gehandeld. Meld het alstublieft als u daarover iets denkt te weten.
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de brandstichting?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar