Kostbare lading uit vrachtwagen gestolen

Opsporing Verzocht Preloader

's Ochtends vroeg op 4 oktober 2018 wordt bij luchthaven Schiphol een vrachtwagen gestolen – en daarmee ook de lading met een winkelwaarde van zo'n 5 miljoen euro.

update

Mede dankzij uw tips heeft de Koninklijke Marechaussee op maandag 25 maart twee verdachten kunnen aanhouden: een man uit Beverwijk en een man uit Nijmegen. Het onderzoek loopt door.

De vrachtwagen is eerder die nacht bij een transportbedrijf volgeladen met apparatuur van Microsoft. Vervolgens is de wagen rond 03.00 uur langs de Reykjavikweg geparkeerd, in afwachting van de chauffeur die er om 06.00 uur mee op pad zou gaan.

Op bewakingsbeelden is echter te zien dat rond 04.50 uur een onbekende man in de vrachtwagen stapt en ermee wegrijdt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de diefstal van de vrachtwagen, rond 4.50 uur op donderdag 4 oktober 2018, vanaf de Reykjavikweg bij Schiphol?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Randweg, Beverwijk

Om ongeveer 06.00 uur laat vermoedelijk diezelfde man de vrachtwagen achter op een parkeerplaats aan de Randweg in Beverwijk.

De lading, voor circa 5 miljoen euro winkelwaarde aan laptops en tablets, is er in de tussentijd uit gehaald.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kagerweg, Assendelft

Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagen een half uur heeft stilgestaan op de Kagerweg in Assendelft, dus waarschijnlijk is daar de kostbare lading overgeheveld in een of meerdere andere voertuigen.Het is ook mogelijk dat (een deel van) de goederen is opgeslagen in de directe omgeving van die Kagerweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over het leeghalen van de vrachtwagen, waarschijnlijk tussen 05.00 en 06.00 uur aan de Kagerweg in Assendelft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen apparatuur is? Die kan opgeslagen zijn in de omgeving van Assendelft of vervoerd zijn naar een andere locatie.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige met grijze bestelbus

De verdachte heeft in Beverwijk bij een hotel-restaurant aan de Noorderkade kort een praatje gemaakt met twee mannen. Eén van hen wil de politie nog graag spreken als getuige. Het gaat om een man die die nacht vermoedelijk in het hotel heeft geslapen en daar vertrok in een grijze bestelbus.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de mogelijke getuige met wie de verdachte een praatje maakte bij het hotel-restaurant in Beverwijk?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handlanger(s) in Audi

Bij het hotel-restaurant wordt de man die de gestolen vrachtwagen bestuurde om 06.45 uur opgepikt door een of meerdere handlangers in een donkerkleurige auto. Dat is mogelijk een Audi A5 RS.

Gestolen goederen

De apparatuur is nog niet teruggevonden. Het is mogelijk dat die als partij(en) of als losse artikelen te koop wordt aangeboden. Meld het alstublieft als u hiervan een verdachte advertentie ziet of met een verdachte verkoper te maken krijgt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tot de ontvreemde lading behoorden onder andere de volgende typen laptops:

– LQV-00004. Platinumkleurig, i7 processor, 1 TB opslag en 16 GB geheugen.– JKQ-00069. Zwart, i7 processor, 256 GB opslag en 8 GB geheugen.– LQR-00004. Platinumkleurig, i7 processor, 256 GB opslag en 8 GB geheugen.– JKQ-00069. Zwart, i7 processor, 512 GB opslag en 16 GB geheugen.– LQT-00027. Bordeauxrood, 512 GB opslag en 16 GB geheugen.

De apparaten zijn allemaal van het merk Microsoft, net als een flink aantal 'Surface'-tablets die zijn gestolen – waaronder:

– KJUI-00003. Platinumkleurig, 'Core i7 8650U' met 8 GB geheugen en 256 GB opslag.– KJV-00018. Zwart, 'Core i7 8650U' met 16 GB geheugen en 512 GB opslag.– KJV-00003. Platinumkleurig, 'Core i7 8650U' met 16 GB geheugen en 512 GB opslag.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de laptops en/of tablets te koop aangeboden gezien?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar