Lange reeks straatroven in wijk Beverwaard

Vermoedelijk dezelfde dadergroep zit achter een reeks van straatroven in de Rotterdamse wijk Beverwaard. Sinds maart 2021 werden al dertien mensen het slachtoffer. De daders dreigden in de meeste gevallen met een vuurwapen en ontnamen de slachtoffers het geld dat ze bij zich hadden, maar ook bijvoorbeeld smartphones, sneakers of AirPods.

Een zorgwekkend aspect is dat de straatrovers bijna allemaal heel jong lijken; de meesten worden tussen 15 en 17 jaar oud geschat. Veelal lokken ze, via sociale media, hun slachtoffers door hen een mooie deal voor te houden met betrekking tot bijvoorbeeld lachgas, wiet of sneakers.

Incidenten sinds maart 2021

In de video hieronder een overzicht van de dertien straatroven die in maart tot en met juni werden gepleegd in de wijk Beverwaard. Heeft u informatie over één of meer van deze misdrijven, geef het alstublieft door aan de politie.

Drie verdachten op beeld

Een veel voorkomende plek in het grootschalige onderzoek is de Houdringeweg. Daar vond ook de straatroof plaats op zondag 9 mei 2021 waarbij het slachtoffer zo’n 900 euro en zijn sneakers kwijtraakte. Toen hij achter zijn belagers aan wilde gaan, werd er tweemaal op hem geschoten.
De verdachten van deze beroving zijn door camera’s vastgelegd. Neem alstublieft contact op met de politie als u weet of vermoedt wie de drie rennende mannen kunnen zijn. Anoniem tippen kan desgewenst ook.

Help de politie

Alle drie de jongens op de beelden worden tussen 16 en 20 jaar oud geschat. Eén van hen had dreadlocks, droeg een zwart schoudertasje van het merk XPLCT en had om aan zijn linkerhand twee gouden ringen.
Uw informatie over deze verdachten kan eraan bijdragen dat de serie straatroven gestopt wordt. Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en meld het als u denkt één of meer van de jongens te herkennen.

Aangifte doen


De politie merkt dat mensen soms geen aangifte durven te doen – bijvoorbeeld omdat ze wiet of lachgas wilden verkopen en vervolgens werden beroofd. Toch benadrukt de politie om dat wél te doen; wat slachtoffers wilden kopen of verkopen is ondergeschikt aan wat hen is overkomen. Dit soort gewapende straatroven moet stoppen en dat kan alleen als slachtoffers aangifte doen en getuigen vertellen wat ze weten.

Deel uw informatie

Al zes jonge mannen zijn als verdachte aangehouden in het onderzoek naar de straatroven. De politie denkt echter dat er nog meer jongeren bij betrokken zijn.

  • Wie heeft informatie over de reeks straatroven in Beverwaard en/of over de daders die ervoor verantwoordelijk zijn?
  • Wie herkent één of meer van de jonge mannen op de beelden?
  • Wie is slachtoffer geworden, maar heeft nog geen aangifte gedaan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar