Liquidatie Jeffrey Tijmersma (24) tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 15.000

Jeffrey wordt door meerdere kogels geraakt en op een naamloze weg voor dood achtergelaten.

Op 1 oktober 2012 rond 22:50 uur wordt op een weg tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg in Amsterdam Zuid-Oost (naast het AMC-terrein) de zwaargewonde Jeffrey Tijmersma (24) door voorbijgangers gevonden. Jeffrey is niet meer aanspreekbaar en overlijdt vlak nadat hij in het ziekenhuis is aangekomen aan de gevolgen van meerdere schotwonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bezoek

Op de laatste dag van zijn leven is Jeffrey aan het begin van de avond op bezoek bij zijn nichtje in de Daniël Stalpertstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. In de loop van de avond gaat hij naar het Centraal Station. Daar neemt hij metro 54 richting Gein, die om 22.40 uur aankomt op station Holendrecht in Amsterdam Zuid-Oost.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Metrostation Holendrecht

Jeffrey Tijmersma is rond 22:40 uur die avond door bewakingscamera’s gefilmd op metrostation Holendrecht. Op de beelden is te zien dat hij het station verlaat richting het Opheusdenhof waar hij een afspraak had. Of hij daar ooit aangekomen is, is niet bekend.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opgepikt

Jeffrey vertrok om 22.40 uur lopend vanaf station Holendrecht richting het Opheusdenhof. Maar al 7 minuten later hoort een AMC-medewerker schoten en 2 minuten daarna wordt het lichaam van Jeffrey gevonden tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg. Deze plek ligt bijna 2 kilometer van het Opheusdenhof vandaan. De politie gaat er vanuit dat Jeffrey lopend nooit zo snel op die plek terecht kan zijn gekomen. Hij moet dus ergens met bijvoorbeeld een auto, scooter of brommer zijn opgepikt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Parkeerplaatsen

Het lijkt het meest voor de hand liggend dat Jeffrey is opgepikt op één van de parkeerplaatsen bij het Opheusdenhof of het Ochtenhof daar vlakbij.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Route

Vanaf daar is er maar één route mogelijk naar de plek waar hij even later werd doodgeschoten: over de Meibergdreef, om het AMC heen en dan de naamloze weg op richting de Tafelbergweg. De politie hoort het graag als iemand Jeffrey op één van die parkeerplaatsen bij het Opheusdenhof of het Ochtenhof in een auto of achterop een scooter of brommer heeft zien stappen die vervolgens vliegensvlug over de Meibergdreef moet zijn gereden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Witte scooter

Rond 22.35 uur reed een witte scooter heel hard over het fietspad bij metrostation Holendrecht in de richting van het AMC. De berijder of berijders van die scooter zouden met de moord te maken kunnen hebben gehad of er in ieder geval iets van gezien kunnen hebben. Getuigen hebben het over een witte scooter, model Vespa, zonder windscherm en met een blauw kenteken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Andere getuigen zagen rond 22.50 uur op de naamloze weg tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg, vlak voordat daar op de rijbaan het lichaam van Jeffrey werd gevonden, een soortgelijke scooter over het fietspad rijden. De scooter kwam vanuit de richting van de Meibergdreef en reed in de richting van de Tafelbergweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ketting

De politie is nog op zoek naar een ketting van Jeffrey. Dit was een nogal opvallende en dure zilveren ketting met grote schakels waaraan hij soms een goudkleurig dollarteken hing. Die ketting zou gekocht zijn bij een Chinese juwelier in winkelcentrum Amsterdamse Poort en Jeffrey droeg hem vaak. Op de avond dat hij vermoord werd, zou hij die ketting niet gedragen hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op 1 oktober 2012 rond 22:50 uur getuige geweest van de liquidatie van Jeffrey Tijmersma (24) op een naamloze weg tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg in Amsterdam Zuid-Oost?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan meer vertellen over de liquidatie van Jeffrey Tijmersma of heeft informatie over de mogelijke achtergrond daarvan?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over een mogelijk verband met de dood van Quincy Soetosenojo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over mogelijke contacten van Jeffrey in het criminele milieu
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of Jeffrey ooit is aangekomen bij het Opheusdenhof?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Jeffrey op één van de parkeerplaatsen bij het Opheusdenhof of het Ochtenhof in een auto of achterop een scooter of brommer zien stappen die vervolgens vliegensvlug over de Meibergdreef is gereden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zat(en) er op de witte scooter, mogelijk een Vespa, die rond 22.35 uur heel hard over het fietspad bij metrostation Holendrecht in de richting van het AMC reed?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er rond 22.50 uur op de naamloze weg tussen de Meibergdreef en de Tafelbergweg een witte scooter over het fietspad zien rijden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Jeffrey Tijmersma groeide op met zijn moeder, zijn zusje en halfzusje in de Venserpolder in Amsterdam Zuid-Oost. Hoewel hij zich voor zover bekend niet met zware criminaliteit bezig hield, was Jeffrey geen onbekende van de politie. Hij was meerdere malen aangehouden, voornamelijk voor inbraken en vermogensdelicten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent er iemand met een witte scooter die misschien iets met de moord van Jeffrey Tijmersma te maken heeft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de ketting van Jeffrey is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De manier waarop hij om het leven is gebracht, in koelen bloede met meerdere kogels doodgeschoten, lijkt dan ook niet in verhouding te staan tot het milieu waarin hij verkeerde. Maar misschien was Jeffrey toch ook wel bij zaken betrokken waar de politie niets vanaf wist, had hij conflicten of was hij ergens in verzeild geraakt wat zijn macht te boven ging.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Liquidaties

Er zijn rond de tijd dat Jeffrey vermoord werd, meer mensen in Amsterdam Zuid-Oost geliquideerd. Anderhalve maand eerder werd Quincy Soetosenojo (30) doodgeschoten op een parkeerplaats bij de Wethouder Surrierstraat, niet ver van de plek vandaan waar Jeffrey werd geliquideerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk verband

Hoewel de twee elkaar waarschijnlijk wel hebben gekend, is er op dit moment geen aanleiding een verband tussen de twee zaken te zien. Maar als er mensen zijn die hierover toch meer menen te weten, of die meer kunnen vertellen over contacten van Jeffrey in kringen van zwaardere criminaliteit of daarover hebben horen praten, dan hoort de politie dat graag.

Kijk ook eens naar