Liquidatie Mohammed El Mayouri (30) op de Karperweg

Weer wordt een buurt opgeschrikt door een zoveelste koelbloedige liquidatie.

update

5 tips, het onderzoek is in volle gang. Inmiddels is duidelijk dat de daders vanaf die Sloterweg zeer vermoedelijk zijn gevlucht in een ander voertuig. Rond 02.20 uur zijn ze weggereden richting Johan Huizingalaan en vermoedelijk linksaf de Plesmanlaan ingeslagen. Wie heeft daar rond die tijd iemand opvallend hard zien rijden?

Vrijdagnacht 21 maart 2014 was Mohammed El Mayouri met vrienden in waterpijpcafé Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Hij stapte rond 02.00 uur de zaak uit en werd om de hoek op de Karperweg onder vuur genomen. Hulpdiensten rukten uit om te kijken of Mohammed nog te redden viel, maar hij overleed ter plaatse.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Het waren twee mannen gekleed in donkere jassen met een grote bontkraag die reden in een zwarte Volkswagen Golf.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtauto

Meteen na de moord werd de Volkswagen Golf in brand gestoken en achtergelaten op de Sloterweg, vlak naast de politieschool.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht na brandstichting

De daders zijn vanaf de Sloterweg zeer vermoedelijk gevlucht in een ander voertuig. Rond 02.20 uur zijn ze weggereden richting de Johan Huizingalaan en vermoedelijk linksaf de Plesmanlaan ingeslagen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ambulancepost

Na de moord zijn er twee mannen naar de ambulancepost daar vlakbij gerend om hulp te halen. Eén daarvan heeft de politie gesproken, de andere man nog niet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Diefstal auto

De Volkswagen Golf is in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart gestolen vanaf de Amsterdamse Brouwersgracht. De auto had toen het kenteken 32-NPS-6.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Diefstal kenteken

Er zat een ander kenteken op toen de auto uitgebrand werd teruggevonden, namelijk 52-XGF-8. Die platen zijn in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart gestolen vanaf een zwarte Golf op het Henriëtte Roland Holsthof in Weesp.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Karperweg

Getuigen hebben verteld dat de zwarte Golf al zo’n anderhalf uur voor de moord op de Karperweg parkeerde aan de rechterkant, ongeveer ter hoogte van de nummers 13 en 15. De politie wil graag weten wie hem daar vanaf ongeveer 00.30 uur die nacht heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wegrijden

Er is tien minuten voor de moord, om 01.50 uur, in ieder geval een auto die vlak voor de Golf geparkeerd stond weggereden. Neem contact op met de politie als u daar in zat of als u de Golf met gestolen kenteken 52-XGF-8 daar heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Na het schieten rijden de daders weg via waarschijnlijk de volgende route: van de Karperweg naar de Karperstraat, via de Pieter Lastmankade, rechtsaf de Amstelveenseweg op richting Stadionplein. Voor het viaduct gaan ze dan de A-10 op richting Den Haag, op de A4 nemen ze de afslag Sloten. Ze slaan rechtsaf de Anderlechtlaan op, gaan bij de rotonde rechtsaf de Sloterweg en daar even naast de ingang van de politieschool parkeren ze de Golf en steken ze hem in brand.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdagnacht 21 maart 2014 getuige geweest van de liquidatie van Mohammed El Mayouri op de Karperweg in Amsterdam?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de daders?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuigenoproepen?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er rond 02.20 uur getuige geweest van het in brand steken van de Volkswagen Golf op de Sloterweg in Amsterdam?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien hoe de daders verder zijn gevlucht?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er rond 02.20 uur op de Johan Huizingalaan en / of de Plesmanlaan een auto opvallend hard zien rijden?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart getuige geweest van de diefstal van de Volkswagen Golf vanaf de Amsterdamse Brouwersgracht?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten 52-XGF-8 vanaf een zwarte Golf op het Henriëtte Roland Holsthof in Weesp?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte Golf met één van de kentekens tussen 3 maart en vrijdagnacht 21 maart ergens zien staan of rijden?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte Golf vanaf ongeveer 00.30 uur op de Karperweg ter hoogte van de nummers 13 en 15 gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte Golf ergens op de vluchtroute gezien?

Kijk ook eens naar