Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Liquidatie Serviër in de Piet Mondriaanstraat

Beloning € 20.000

De 46-jarige Goran Tasić komt op donderdagavond 15 maart aan op Schiphol en neemt een taxi naar een adres in Amsterdam. Daar blijkt dat hij waarschijnlijk in de val is gelokt; hij wordt met tientallen kogels om het leven gebracht.

Op donderdag 12 juli 2018 is in België een 44-jarige man uit Servië aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Tasić. In de auto van de verdachte trof de politie een groot bedrag aan contant geld aan. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Drugshandel

Het slachtoffer is allerminst van onbesproken gedrag. Hij is veroordeeld voor poging tot moord en zat in het verleden vast voor afpersing. Verder lijkt hij actief in de drugshandel. Vermoedelijk is een conflict in die wereld van de drugshandel hem fataal geworden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over het motief voor deze liquidatie en/of over een mogelijke opdrachtgever?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opgewacht

De politie wil er graag achterkomen met wie Tasić een afspraak had die avond in de Piet Mondriaanstraat. Het heeft er alle schijn van dat de schutter hem daar opwachtte met als doel hem te liquideren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aan de bewuste straat ligt een bouwterrein. Het is mogelijk dat de dader zich daar had verschanst voordat Goran Tasić arriveerde. Heeft u daar die avond van 15 maart iemand gezien, laat het de politie weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de schutter gezien of heeft informatie over hem?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wapen: Agram Lüger

Nadat de dader tientallen keren had geschoten, rende hij weg door een steeg langs de garageboxen daar. In de sloot die hij vervolgens passeerde, heeft de politie het vermoedelijke moordwapen gevonden; een Agram ‘2000 Nato’ Lüger. Deze 9 mm semi-automatische pistool-mitrailleur wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke handlanger

Het is mogelijk dat de schutter niet alleen handelde. Kort na de liquidatie liep een man door de voetgangerstunnel onder de snelweg A10 richting het Ramada-hotel. Hij droeg een glimmende, zwarte, nylonachtige jas. Over zijn hoofd had hij een niet-glimmende capuchon, mogelijk van een hoody die hij onder de jas droeg. De politie houdt er rekening mee dat deze man iets met de moord te maken heeft. Wie informatie over hem heeft, wordt dringend verzocht dit te melden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over een mogelijke handlanger van de dader en/of over de persoon of personen met wie Goran Tasić een afspraak had?

Getuigenoproep

Heeft u informatie over de schutter of over een mogelijke handlanger, geef dat dan zo snel mogelijk door aan de politie. Dat mag ook anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Met twee mensen in het bijzonder wil de politie heel graag spreken. Dat zijn een man en een vrouw die rond 22.15 uur vanuit de richting van metrostation Postjesweg, over het pad langs het water, naar de Piet Mondriaanstraat liepen. Gezien de vluchtroute van de schutter, is het zeer waarschijnlijk dat deze mensen hem hebben gezien.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de man en de vrouw die rond 22.15 uur vanuit de richting van metrostation Postjesweg naar de Piet Mondriaanstraat liepen?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar