Liquidatiepoging in de Ruischenborchstraat

Persoonsverwisseling niet uit te sluiten

update

Op 17 april 2018 is een 36-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij wordt behalve van dit schietincident ook verdacht van de moordpoging, twee dagen later, op de eigenaar van een kapperszaak aan de Kottendijk in Enschede.

In de nacht van 30 op 31 januari 2017 werd in Enschede een man van dichtbij tien maal beschoten. De politie vraagt uw hulp om de schutter en zijn mogelijke handlanger te vinden.

Stappen

Op maandagavond 30 januari gaat een 28-jarige man uit Enschede stappen met twee vrienden. Ze gaan poolen in Hengelo. Zoals gebruikelijk op dit soort avonden, parkeert de man zijn auto in Enschede in de Ruischenborchstraat. Daar wordt hij opgepikt door zijn vrienden en gaan ze met één auto richting Hengelo.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Renault Megane

's Nachts om ongeveer 2.30 uur, de vroege ochtend van 31 januari dus, is het drietal terug in de Ruischenborchstraat. De man neemt afscheid van zijn vrienden en stapt in zijn auto, een antracietgrijze Renault Megane.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tien schoten

Op het moment dat hij wil wegrijden, staat er ineens een man met een vuurwapen bij het portier aan de bestuurderskant. Die schiet op hem door het raam, en nog eens en nog eens. In totaal vuurt hij tien keer.

Terwijl de schutter wegrent door de aangelegen brandgang in de richting van de Schultenhofstraat, weet het slachtoffer uit de auto te komen. Er zijn bij hem geen vitale delen geraakt. Hij loopt de J.J. van Deinselaan in om hulp te zoeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter

Vanuit de Schultenhofstraat ziet hij een witte scooter wegrijden met twee personen er op, beiden zonder helm, van wie de bestuurder nog naar hem lijkt om te kijken. De politie houdt er sterk rekening mee het de schutter en een handlanger waren op die scooter.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u rond 2.30 uur de witte scooter gezien met daarop twee mannen zonder helm? Of heeft u die avond of nacht tot 2.30 uur in de Schultenhofstraat een man zien staan met een witte scooter?Bent u één van die mannen, maar heeft u niets met dit misdrijf te maken, dan wil de politie u graag als getuige spreken.

Bivakmuts

De schutter heeft voor de moordpoging waarschijnlijk een tijdje op het slachtoffer staan wachten in de struiken bij de parkeerplek, schuin tegenover zwembad Aquadrome. Hij was donker gekleed en droeg een bivakmuts, is ongeveer 1.70 à 1.75 meter lang en heeft een gezet postuur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die nacht een gezette, donker geklede man gezien bij de parkeerplek, in of bij de bosjes, aan de Ruischenborchstraat, schuin tegenover Aquadrome?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bekende

Het is niet uit te sluiten dat het hier om een persoonsverwisseling gaat. Hoewel het slachtoffer een bekende van de politie is, heeft een ándere bekende van de politie de mogelijkheid geopperd dat híj het beoogde doelwit zou kunnen zijn. Deze man rijdt ook in een Renault Megane, zij het een donkerblauwe, en parkeert geregeld op diezelfde plek.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over deze moordpoging? Heeft u er bijvoorbeeld over horen spreken of heeft u een idee wat het motief kan zijn?

Kijk ook eens naar