Man (22) gewond bij schietincident Holendrecht

Beloning € 15.000

Bij een schietincident in de nacht van 16 op 17 februari 2022, in de Amsterdamse wijk Holendrecht, raakte een man van toen 22 gewond. Er werd op hem geschoten toen hij rond 00.45 uur op de Opheusdenhof samen met vrienden stond te roken. Voor de gouden tip in dit onderzoek ligt een beloning klaar van 15.000 euro.

Niet lang na het schietincident heeft de politie twee verdachten aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs om het tot een rechtszaak te brengen, zijn beide mannen weer vrijgelaten.

Signalementen

De daders zijn twee vermoedelijk jonge mannen met een donkere huidskleur. Ze zijn na het schieten gevlucht richting de Ochtenhof. De politie houdt er rekening mee dat zij zijn ingehuurd om op het slachtoffer te schieten. Zowel over hen als over een mogelijke opdrachtgever wil de politie informatie.

Opheusdenhof in de wijk Holendrecht Preloader
Opheusdenhof in de wijk Holendrecht
Opheusdenhof in de wijk Holendrecht Preloader

Zwijgcultuur

In een wijk zoals Holendrecht waar relatief veel overlast is, merkt de politie dat mensen het lastig vinden om informatie te delen. Toch is de hulp van bewoners echt nodig, want zij zijn de ogen en oren van de buurt en kunnen door te praten veranderingen in gang zetten.

Meld Misdaad Anoniem

Veilig tippen zonder je naam te noemen, kan bij Meld Misdaad Anoniem. Zij staan volledig los van de politie. Ook al is jouw informatie nog zo doorslaggevend, Meld Misdaad Anoniem geeft deze pas door als jouw tip op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Team Bijzondere Getuigen

Een andere manier om op een vertrouwelijke manier door te geven wat je weet, is via het Team Bijzondere Getuigen. Ook daar wordt jouw informatie zorgvuldig afgeschermd en kun je duidelijke afspraken maken over wat je wilt delen en wat niet. Ook hier wordt jouw veiligheid gewaarborgd en komt jouw naam niet in het dossier.

Vertellen wat je weet kan anoniem en vertrouwelijk Preloader
Vertellen wat je weet kan anoniem en vertrouwelijk
Vertellen wat je weet kan anoniem en vertrouwelijk Preloader

Beloning

De politie hoopt dat de beloning van 15.000 euro helpt om de zwijgcultuur in Holendrecht te doorbreken. De beloning wordt uitgekeerd voor de gouden tip over dit schietincident.
Goed om te weten: wie via Meld Misdaad Anoniem tipt, komt niet voor de beloning in aanmerking, omdat de politie dan geen idee heeft wie je bent. Aanspraak maken op de beloning kan wel via het Team Bijzondere Getuigen: 088 661 77 34. Maak daarin dus zelf zorgvuldig je afweging.

Help de politie

  • Wie zijn de daders van het schietincident?
  • Wie is de mogelijke opdrachtgever?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar