Man (45) neergeschoten na kritiek op wildplasser

Een 45-jarige man werd maandagavond 12 november 2018 neergeschoten na een opstootje aan het Krugerplein. Toen het slachtoffer rond 20.30 uur een wildplasser aansprak op zijn gedrag, escaleerde het.

update

Er zijn 2 tips binnengekomen, maar de politie is nog op zoek naar meer informatie. Weet u meer over deze zaak? Laat het de politie weten!

De wildplasser was in het gezelschap van vier andere mannen, vermoedelijk hebben twee van hen op het slachtoffer geschoten. De kogel werd hem bijna fataal; het slachtoffer werd geraakt in zijn zij, rakelings langs zijn aorta.

Twee weken in coma

Ondanks de pijn en zijn hevige verwonding, is de man nog naar het ziekenhuis gefietst. Eenmaal aangekomen bij de eerste hulp, zakte hij meteen in elkaar. Hij heeft daarna twee weken in coma gelegen. Na enkele operaties lijkt het inmiddels beter met hem te gaan.

Voorbijganger geraakt

Tijdens het schieten fietste een 25-jarige vrouw, ongeveer 25 meter verderop, over het fietspad van de Schalk Burgerstraat. Eén van de rondvliegende kogels is afgeketst op haar dikke regenjas. Doordat de kogel niet haar kleding doorboorde, hield ze er gelukkig alleen een blauwe plek aan over.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het schietincident op maandagavond 12 november op het Krugerplein in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vier verdachten nog op vrije voeten

Drie van de mannen zijn na het incident direct over het Krugerplein gevlucht. De twee vermoedelijke schutters gingen ervandoor in de richting van de Krugerstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de daders heen zijn gevlucht?

In december heeft de politie een 28-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Het team is nog op zoek naar de andere vier mannen.

Surinaamse of Antilliaanse achtergrond

Vermoedelijk zijn de daders Surinaamse of Antilliaanse mannen van tussen 25 en 40 jaar oud. Eén van de mannen heeft een steviger postuur en opvallende bakkebaarden. Hij heeft ook een donkerdere huidskleur dan zijn compagnons.

Heeft u iets gezien van het incident of heeft u meer informatie over de daders? Neem contact op met de rechercheurs van deze zaak. U kunt ook anoniem tippen door te bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar