Man (67) gewelddadig overvallen, bijzondere horloges spoorloos

Een 67-jarige man werd op woensdagavond 9 september 2020 overvallen in zijn woning aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Het slachtoffer dacht rond 20.45 uur de voordeur te openen voor mensen met bloemen, maar werd direct gewelddadig overmeesterd.

update
teaser-date

16-03-2021 22:11

Acht mensen dachten de meegeroofde Rolex ergens op een verkoopsite te hebben zien staan. Helaas bleken dit andere Rolexen. 

Hij werd door meerdere mannen aangevallen en bedreigd. Ze zijn ervandoor gegaan met diverse kostbaarheden, waaronder een aantal bijzondere horloges. Het slachtoffer raakte door het geweld gewond aan zijn hoofd en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Belangrijk aanknopingspunt

Hoewel de politie in de tussentijd al meerdere verdachten heeft aangehouden, is het onderzoek nog niet afgerond. De gestolen horloges zijn van belang voor het onderzoek.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u of onderstaande horloges ergens te koop zijn aangeboden? Geef het alstublieft door.
Twee van de meegenomen horloges Preloader
Twee van de meegenomen horloges
Twee van de meegenomen horloges Preloader

Rolex en Breitling

Onder andere een Rolex-horloge, type Oyster Perpetual Yacht Master, werd buitgemaakt. Ook het certificaat van dit horloge is meegenomen.
Daarnaast werd een Breitling-horloge ontvreemd. Dit betreft het type Bentley Motors T 2006.

Tissot

En ook een bijzonder Tissot-horloge werd meegenomen. Dit betreft het type RAF (Royal Air Force) uit de jaren ’60. Het is zilverkleurig en was het eerste automatische horloge van die tijd. Het horloge is redelijk uniek, doordat er slechts tientallen van zijn gemaakt.

Ferdinand Bolstraat in Amsterdam Preloader
Bron: Google
Ferdinand Bolstraat in Amsterdam
Ferdinand Bolstraat in Amsterdam Preloader

Geef uw informatie door

  • Wie weet of de horloges ergens te koop zijn aangeboden?
  • Wie weet meer over de daders?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via de link hieronder kunt u het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar