Mannen misleiden en bestelen 88-jarige dame

Twee mannen hebben zaterdagmiddag 13 april een 88-jarige vrouw onder valse voorwendselen meegenomen. Naast dat het slachtoffer zo’n 2,5 uur in hun auto moest doorbrengen, bleek haar bankrekening te zijn geplunderd.

update

Na de uitzending zijn er dertig reacties binnengekomen. Waaronder ook veel mensen die mevrouw wilden steunen. Bedankt!

Het duo sprak de kwetsbare dame rond 14.00 uur aan op de Burgemeester Koningssingel. Ze vroegen haar om hulp bij het ophalen van een nieuwe telefoon. De vrouw had geen argwaan en stapte bij hen in. Daarna reden ze zo’n 2,5 uur door Rotterdam.

 
  • pointer Wie weet wie de twee mannen zijn?

Pincode en bankpas

Tijdens de autorit moest het slachtoffer haar bankpas in een apparaatje stoppen. Hierdoor wisten de daders haar pincode en bankpas te bemachtigen. Achteraf bleek dat het duo zo’n 500 euro van haar rekening heeft gepind.

Eén verdachte op beeld

Onderweg werd een aantal keer gestopt, onder andere bij de COOP aan het Jacob van Campenplein. Op bewakingsbeelden is te zien hoe één van de mannen daar een slof Marlboro-sigaretten kocht.

Hij is kort daarna ook nog te zien op de Bergse Dorpsstraat bij een pinautomaat. De man lijkt rond de 20 jaar oud, heeft een mager postuur en lijkt pukkels of moedervlekken op zijn gezicht te hebben. Hij droeg ook een opvallende heuptas bij zich.

  • pointer Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Signalement tweede dader

Rond 16.30 uur werd de vrouw weer afgezet op de Koningssingel. Van de andere dader zijn er helaas geen beelden, maar wel een signalement.Deze man is vermoedelijk in de 40 en heeft een lichte huidskleur, kort bruin haar en een wat breder postuur. Hij heeft een hoekig gezicht en had die middag een stoppelbaard. Het viel het slachtoffer op dat zijn spijkerbroek steeds afzakte.

Ford Focus

De vrouw werd rondgereden in een donkere, ouder model Ford Focus. Herkent u deze auto in combinatie met de verdachten? Geef het door aan de politie: 0800-6070.

Ook als u het slachtoffer heeft gezien, hoort de politie dat graag. Zij had die dag een verband om haar hoofd.

  • pointer Wie heeft de Ford Focus ergens zien rijden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar