Mannen steken auto’s van gevangenispersoneel in brand

Twee brandstichters hadden het op maandagmiddag 17 mei 2021 gemunt op de auto’s van medewerkers van penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam. Zowel de mannen als de brandstichting zijn gefilmd.

update
teaser-date

19-10-2021 21:19

Er zijn sinds de uitzending veel tips binnengekomen over de trui van één van de mannen. Meer informatie over de mannen zelf blijft welkom.

Het tweetal verscheen die middag rond 13.00 uur op het parkeerterrein van de gevangenis aan de Professor Jonkersweg. Beiden hadden een jerrycan met daarin een vloeistof bij zich. Deze vloeistof sprenkelden ze over een aantal geparkeerde auto’s.

Jonkersbrug

Daarop werd de vloeistof aangestoken en vatte direct één van de auto’s vlam. Even later stond een tweede auto in brand en ook een derde voertuig liep schade op.
De twee daders vluchtten vervolgens via de Jonkersbrug in de richting van voetbalclub ‘Het Witte Dorp’. Tijdens hun vlucht kwamen ze een aantal fietsers en een persoon op een scootmobiel tegen. Bent u één van deze mensen en herinnert u zich dat u de mannen heeft zien rennen, dan wil de politie u heel graag spreken.

Grote impact

De brand heeft niet alleen een grote impact gehad op het personeel van P.I. De Schie, maar ook op de gedetineerden. Door de brandstichting moest onder meer tijdelijk het dagprogramma worden gestaakt.

Wie herkent de brandstichters?

De politie komt graag met iedereen in contact die mogelijk iets over de brandstichters of hun motief weet. Een tip achterlaten kan ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar