Medewerker weert zich met hete frituurmand tegen overvaller

Een filiaal van horecaketen Verhage bij winkelcentrum Beverwaard in Rotterdam is twee keer het doelwit geweest van een overvaller. Bij de meest recente overval kon de medewerker de overvaller op afstand houden met een hete frituurmand.

De politie vermoedt dat dezelfde dader verantwoordelijk is voor beide incidenten begint dit jaar. De eerste overval gebeurde op donderdag 30 januari 2020. Op beelden is te zien hoe een man rond 19.45 uur de zaak binnenkomt. Hij verbergt zijn gezicht achter een mondkapje.

Gewapend met mes

De man loopt direct door naar de kassa achter de toonbank en eist daar – gewapend met een mes – geld van de 16-jarige medewerker. Met wat brief- en kleingeld vlucht hij vervolgens het filiaal weer uit.

Tweede overval 

Een week later, op donderdag 6 februari, is hetzelfde filiaal opnieuw doelwit. Vermoedelijk dezelfde overvaller komt iets na 20.00 uur de zaak binnenlopen.

Hete frituurmand

Een medewerker die de overvaller al aan zag komen, heeft voor de zekerheid een frituurmand uit het hete vet gehaald. Hierdoor blijft de overvaller deze keer voor de toonbank, maar hij weet alsnog briefgeld mee te nemen. Net als een week eerder rent de dader weg via de Fleringenstraat richting de Arcenstraat.

Wie herkent de overvaller(s)?

De politie vermoedt dat het bij de twee overvallen om dezelfde dader gaat. Weet u wie hij is? Hij heeft een lichte huidskleur, een wat gezet postuur en droeg beide keren Nike Air Max.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

U kunt via onderstaande link een bericht sturen aan de getroffen medewerkers.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar