Mislukte overval op geldloper aan het Buikslotermeerplein

Overvallers dreigen medewerkster op te blazen als ze niet meewerkt

Op maandag 7 maart, om 11.40 uur, verlaat een medewerkster van een waardetransport de ING bank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam. Als ze richting de geldauto loopt wordt ze door twee mannen beetgepakt en een witte VW bestelbus ingesleurd. De daders bedreigen haar met een explosief en eisen dat ze geld haalt. Als dat mislukt, vluchten ze op een scooter. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

VW Bestelbus

De witte VW bestelbus, die even na middernacht van 5 op 6 maart is gestolen aan de Osdorperban in Amsterdam-West, had oorspronkelijk het kenteken 85-BT-ST, maar tijdens de overval was de bestelbus voorzien van de nagemaakte kentekenplaten 75-VDJ-6. De bestelbus had opvallende velgen en was voorzien van een opdruk aan de zijkant. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Was u getuige van de diefstal van deze bestelbus.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft deze witte VW bestelbus, voor de overval op 7 maart gezien? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

De ene dader is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een licht getinte huidskleur. Hij droeg een legergroene jas en had een zwarte muts op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Zijn handlanger was zo'n tien centimeter kleiner, ongeveer 1.70 meter lang. Hij was eveneens lichtgetint, droeg een spijkerbroek en een zwarte jas en had ook een zwarte muts op.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders aan de hand van het signalement?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. (Her)kent u deze scooter, een deel van het kenteken bevat waarschijnlijk de cijfers en letters 78 DP of een combinatie die daar op lijkt.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Explosief

De overvallers dreigen de vrouw op te blazen met een explosief, dat ze haar ombinden, als ze niet onmiddellijk geld voor hen uit de transportwagen haalt. Maar dat is vanwege veiligheidsmaatregelen helemaal niet mogelijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Was u op maandagochtend 7 maart, rond 11.30 uur achter het ING kantoor op het Buikslotermeerplein of het Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord en heeft u iets gezien dat met deze overval te maken kan hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter

De geldloopster weet zich op wonderbaarlijke wijze te ontdoen van het explosief en samen met haar collega die komt toegesneld weet ze met de geldwagen te ontkomen. De daders vluchten vervolgens weg op een scooter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Twee surveillerende agenten die dan nog geen melding van de overval hebben gehad, zien de mannen op de scooter zo gehaast voorbij komen, dat ze besluiten er achteraan te rijden. Ze rijden in de richting van de Th. Weeversweg en het Baanakkerspark.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u de twee mannen op de scooter daar in de buurt gezien? De passagier droeg een zwarte tas, mogelijk een sporttas op zijn rug.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Rond het moment van de overval, waren er glazenwassers aanwezig op het Buikslotermeerplein, nabij de vestiging van het ING kantoor. - Een oudere man, grijs haar en ongeveer 1.75 meter lang, stond op enkele meters van de witte bus af. - Medewerkers van de groenvoorziening hebben de daders mogelijk gezien op hun scooter, achtervolgd door de politieauto. De politie zou bovengenoemde getuigen graag willen spreken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u een van bovenstaande getuigen? Neem dan contact op met de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar