Moord op Augustine Nyantakyi (37) waarschijnlijk een vergissing

Beloning € 20.000

In de nacht van 27 op 28 januari 2015 werd Augustine Nyantakyi vermoord op de Wolbrantskerkweg in Osdorp. Hoogstwaarschijnlijk hebben de daders zich vergist en hadden ze iemand anders willen liquideren.

update
teaser-date

04-02-2020 20:57

Mede dankzij 9 tipgevers weet de politie inmiddels vrij zeker dat een BMW 335 is gebruikt. Het team komt graag met iedereen in contact die deze BMW heeft gezien of zich kan herinneren dat iemand beschikking had over zo’n auto.


De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die deze zaak oplost.

Automatische wapens

De 37-jarige Nyantakyi, Ghanees van geboorte, had die avond tot laat gewerkt in een grand café in de buurt van Artis in Amsterdam. Rond 02:15 uur kwam hij aan bij de flat waar zijn vriendin woonde.

Hij liep de buitentrap op en werd daar met meerdere zware, automatische wapens beschoten. Nyantakyi werd door vele kogels getroffen en overleed korte tijd later.

Flitsfoto BMW Preloader
Flitsfoto BMW
Flitsfoto BMW Preloader

BMW 3 Sedan gezien

Getuigen hebben na het vuurwapengeweld een donkerkleurige BMW 3-serie zien wegrijden. Die was voorzien van valse kentekenplaten en werd kort na de moord geflitst op de N200 bij Halfweg, waar de auto met hoge snelheid richting het Rottepolderplein reed.
Het zou gaan om een sedanmodel, mogelijk met getinte ruiten, uit een bouwjaar tussen 2008 en 2012. De combinatie op de kentekenplaten was die bewuste nacht 50-RK-DL.

‘Vergismoord’

De politie gaat ervan uit dat bij de moord minimaal twee daders zijn betrokken, maar mogelijk drie. Behalve om de twee schutters gaat het om een mogelijke handlanger die de BMW bestuurde.

Augustine Nyantakyi Preloader
Augustine Nyantakyi
Augustine Nyantakyi Preloader

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer op geen enkele manier aan criminaliteit te linken was en dat niets op een persoonlijk motief wijst. Het is zeer aannemelijk dat de daders Augustine Nyantakyi hebben verward met een crimineel. Er verbleven destijds meerdere personen met criminele antecedenten in de flat aan de Wolbrantskerkweg.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over een of meer van de daders?
  • Wie weet waar de donkere BMW 3-serie na de moord is gebleven, waar die nu kan zijn of wie er begin 2015 gebruik van maakten?

Mail uw informatie naar coldcase[at]politie[dot]nl of tip op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Wilt u uw medeleven betuigen met de nabestaanden van Augustine, stuur hen een bericht via onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar