Ontploffing handgranaat flat Beukenhorst

Beloning € 10.000

Bewoners van een flatgebouw aan de Beukenhorst werden in de nacht van 30 op 31 augustus 2018 wakker geschud door de ontploffing van een handgranaat. Er raakte niemand gewond.

Rond 02.15 uur klonk er ineens een harde knal. In een slaapkamer aangrenzend aan de galerij waar de handgranaat explodeerde, lag een kind te slapen. Van meerdere woningen sneuvelden de ruiten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De politie gaat er vooralsnog van uit dat de handgranaat een soort reprimande of waarschuwing was voor andere bewoners van de flat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in de nacht van 30 op 31 augustus rond 02.20 uur iets gezien op de Beukenhorst in Diemen dat met de ontploffing van de handgranaat in verband kan worden gebracht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pin aangetroffen

Na het sporenonderzoek troffen rechercheurs op de galerij de pin van de granaat aan. Die pin is vlak voor de ontploffing door de dader uit de granaat getrokken. De dader moet haast wel op dat moment zelf op de galerij hebben gestaan en binnen enkele seconden een schuilplaats hebben gezocht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader of daders op de galerij gezien?

Vragen omtrent dader(s)

Vermoedelijk is de dader gevlucht via het trappenhuis van de flat. Het is onduidelijk hoe de dader er uitzag, met welk vervoersmiddel hij is gevlucht en of hij mogelijk een of meer handlangers had.Het is ook onduidelijk hoe de dader is binnengekomen in het flatgebouw. Een mogelijkheid is dat hij achter een bewoner aan naar binnen is geglipt. De politie gaat ervan uit dat de dader niet zelf in de flat woont.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tientallen kogeltjes

Bij het ontploffen van dit type handgranaat, vermoedelijk afkomstig uit voormalig Joegoslavië, worden tientallen kogeltjes weggeslingerd. Die kogeltjes slaan in een grote straal om de explosie met een enorme kracht in.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Als door een wonder is bij de ontploffing aan de Beukenhorst niemand gewond geraakt.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die deze zaak oplost.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de achtergrond van deze aanslag?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft bewakingsbeelden of dashcambeelden van de omgeving van de Beukenhorst rond de tijd van het incident?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar