Ouder echtpaar viermaal slachtoffer van geweldsmisdrijf

Een Amsterdams echtpaar werd op vrijdagochtend 24 april 2020 voor de vierde keer in vier jaar tijd overvallen. Waarom zij steeds slachtoffer worden, is onduidelijk. Er zijn beelden van het laatste incident bij de woning van het echtpaar aan de Thomas van Aquinostraat in Amsterdam.

update
teaser-date

29-09-2020 21:24

Sinds de uitzending zijn er 29 tips binnengekomen, bedankt! De tips gingen met name over de scooter, maar ook is er een naam genoemd. Heeft u meer informatie over de daders? Geef het door!

Drie overvallers bestormden die vrijdagochtend rond 11.00 uur de woning van de slachtoffers. De man des huizes (83) werd in de tuin met een gietijzeren stoel op zijn hoofd geslagen, waardoor hij een flinke hoofdwond opliep. Zijn echtgenote (79) probeerde de overvallers vervolgens buiten te houden, maar maakte geen kans tegen de drie gewelddadige mannen.

Bronzen poezenbeeldje

Ze werd daarna door één van hen in de woonkamer vastgehouden. De andere twee doorzochten de bovenverdieping. In hun vlucht namen ze slechts een bronzen poezenbeeldje mee. Mogelijk dachten ze dat het voorwerp van waarde was.

Drie mannen op rode scooter

Alerte buurtbewoners die die ochtend op het kabaal afkwamen, werden bedreigd met een vuurwapen. Het is omstanders gelukt om de vluchtende overvallers te filmen.
Op die beelden is te zien hoe de mannen wegrennen en met z’n drieën op een rode scooter springen. Ze vluchten vervolgens de Wessel Gansfortstraat in en vervolgen hun weg via de Geert Grootestraat. Daarna gaan ze in de richting van de Bierens de Haanstraat, via de Socratesstraat in de richting van de Burgemeester Roëllstraat. De politie hoopt dat iemand het drietal ergens heeft zien rijden of mogelijk op beelden heeft vastgelegd.

Mogelijke voorverkenning

De dag voor de woningoverval zijn er drie jongeren door de tuin van de buren gelopen. De politie onderzoekt nog of dit dezelfde personen zijn als van de overval. Heeft u hen die 23 april door de wijk zien lopen? Neem alstublieft contact op met de politie.

Help de politie

Ook voor een straatroof bij dezelfde slachtoffers, bij hun woning in november 2016, zijn nog geen verdachten aangehouden, evenmin als voor twee woningovervallen in april en december 2017. De politie weet niet waarom het echtpaar meerdere keren slachtoffer is geworden en wil daar graag meer over weten. Heeft u hier informatie over en/of herkent u de mannen op de beelden? Neem alstublieft contact op. Dat kan ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om het getroffen echtpaar een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar