Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overval medewerker coffeeshop De Molen aan de Oldenzaalsestraat

Twee mannen met vuurwapen zijn uit op geld, maar vluchtten met onder andere waterflesjes.

update

De politie wil graag in contact komen met een bezoeker van de avondwinkel die had verteld dat hij overval gezien had. Ook spreekt de politie nog graag met de getuigen op de bewakingsbeelden: de twee fietsers en de inzittende van de auto.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april 2016, net na middernacht, sluit een medewerker (48) van coffeeshop de Molen aan de Oldenzaalsestraat in Enschede de winkel af en wil net in zijn auto stappen als hij door twee mannen wordt overmeesterd. Ze willen geld en bedreigen hem met een vuurwapen en mes. Ze trekken vervolgens de tassen uit zijn handen en gaan ervandoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van zaterdag 2 april 2016, net na middernacht, getuige geweest van de overval op de medewerker van coffeeshop de Molen aan de Oldenzaalsestraat in Enschede?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Ze hebben misschien gedacht dat de man de dagopbrengst van de coffeeshop bij zich had, of misschien was het ze om softdrugs te doen. Maar de medewerkers daar gaan nooit met geld of dat soort zaken over straat. Er zijn alleen persoonlijke spullen weggenomen: in zijn ene tas zat onder andere een iPad Air 2 en een iPhone 6, en in het Albert Heijn tasje zaten alleen wat flesjes met water.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen spullen van het slachtoffer zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Nadat de daders de medewerker overvallen, vluchten zij via het naastgelegen parkeerterrein richting de van Lochemstraat en de Oldenzaalsestraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietsers

Wanneer de daders komen aangelopen vanaf de Van Lochemstraat komen hen uit de richting van de Oldenzaalsestraat twee fietsers tegemoet. De politie wil hen graag spreken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de twee fietsers?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Persoon in geparkeerde auto

In de tijd dat de daders naar de plaats van de overval lopen zit er een persoon in een geparkeerde auto aan de Lochemsestraat. Wanneer de daders wegvluchten heeft de persoon de achterklep en een portier van de auto openstaan. De politie komt graag met die persoon in contact.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de persoon in de geparkeerde auto aan de Lochemsestraat.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Man in avondwinkel

De man wil de politie wel bellen, maar hij kan het niet omdat zijn telefoon net is gestolen. Daarom gaat hij naar de avondwinkel aan de Oldenzaalsestraat om te vragen of hij even mag bellen. Later blijkt dat in deze winkel net na de overval ook een klant is geweest, die waarschijnlijk de overval gezien heeft en daar in de winkel over heeft verteld. De politie wil graag met hem spreken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de man in de avondwinkel?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Beide daders hadden een getinte huidskleur, waren rond de 1.70-1.75 m en hadden een tenger tot slank postuur. Het slachtoffer hoorde een buitenlands accent. Eind 20, begin 30 jaar geschat. Dader 1 had een mes, droeg een zwarte jas, donkere muts en sjaal, en werkschoenen met een opvallend bolle neus.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Hij had een vuurwapen en werd midden tot eind 20 geschat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar