Overval op Kruidvatfiliaal in Nieuw-West

Drukte in winkel weerhoudt gewapende dader niet

Op dinsdag 11 oktober 2016 wordt rond 11.30 het Kruidvatfiliaal overvallen aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West. De dader doet zijn best om onherkenbaar te blijven, maar misschien herkent iemand hem toch aan de hand van de bewakingsbeelden.

Vuurwapen

Het is op het moment van de overval behoorlijk druk in de winkel. De dader blijft bij de ingang eerst even staan, maar gaat dan over tot actie. Hij trekt iets voor zijn gezicht en beent naar de kassa, terwijl hij een vuurwapen uit zijn jas haalt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kassa

Hij richt het wapen, van het merk Smith & Wesson, op de kassière en ook op klanten die in de rij staan. Sommigen van hen stuiven er vandoor. De kassière, die zichtbaar doodsbang is, doet wat haar gevraagd wordt: ze opent de kassa en geeft de inhoud ervan aan de overvaller.

Opvallende pet

De gewapende man heeft zich vermomd, maar vertoont wel kenmerken op basis waarvan hij wellicht kan worden herkend. Zo komt hij vrij jong over, is hij donkergetint en heeft hij een smal gezicht. Hij draagt waarschijnlijk een leren jas. Erg opvallend is zijn pet, hopelijk herkent iemand hem daaraan. Er staat met zwarte letters ‘New York’ op en behalve de luipaardprint op de klep is de pet rood.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de gewapende man op de bewakingsbeelden, al dan niet in combinatie met die opvallende pet?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Herkent u de overvaller, maar wilt u anoniem blijven? Dan kunt u uw tip ook doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, bel 0800-7000.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar