Overval op moeder (27) en dochters

Op zaterdagochtend 27 januari wordt rond 04.45 uur ’s ochtends een vrouw van 27 jaar door drie gewapende mannen in haar huis aan de Wapenstraat in Rotterdam overvallen.

update

Op 4 juni is een 27-jarige verdachte aangehouden in Groningen. Een dag later is een 25-jarige verdachte in Den Haag aangehouden. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

De vrouw is die zaterdagochtend in gezelschap van drie vrienden, haar dochters liggen boven te slapen. Ze kijken samen ‘Tumba’ op tv, een belangrijke verkiezing voor het zingen met carnaval op Curaçao. De drie overvallers dringen die vroege ochtend haar woning binnen door het intrappen van de voordeur en roepen: ‘politie, politie!’ De vrouw en haar vrienden worden met een vuurwapen bedreigd en moeten op de grond gaan liggen. 

Overval

De overvallers gaan op zoek naar buit in het huis en lopen daarbij ook nog bij de slaapkamer van de 9-jarige dochter naar binnen. Dat meisje wordt ook met een pistool bedreigd. Uiteindelijk vertrekken de drie daders na een kwartier met sieraden, drie jassen, een paar telefoons en wat contant geld.

Motief

Wat opviel is dat de overvallers verbaasd leken bij binnenkomst. Een van hen heeft ook nog ‘he?!’ geroepen, met verbazing in zijn stem. Mogelijk waren ze specifiek naar iemand op zoek maar kwamen er in het huis achter dat ze verkeerd waren. Ook is er weinig buit gemaakt. Wel een paar persoonlijke pasjes (geen pinpassen), die dus sowieso waardeloos voor hen zijn. Mochten die pasjes ergens aangetroffen zijn in de buurt van die Wapenstraat in Rotterdam-zuid dan hoort de politie dat uiteraard graag. 

Daders

Het waren in totaal drie mannen. Ten minste een van hen sprak Papiaments tegen de slachtoffers. Alle drie hadden een pistool bij zich waarmee ze de slachtoffers bedreigden. 

Dader 1

De eerste dader heeft een vrij licht getinte huidskleur. Hij had duidelijk de leiding en gaf de anderen ook de opdrachten. Deze dader is tussen de 25 en 35 jaar oud, ongeveer 1.70 m lang en sprak zowel Papiaments als Nederlands. Hij droeg zwarte kleding, een opvallende bruine trui met verticale strepen op de mouw en een bivakmuts. Hij heeft zwart haar.

Dader 2 en 3

Van dader 2 en 3 is bekend dat ze een licht getinte huidskleur hebben,  ongeveer 1.85 m lang zijn, een blauwe spijkerbroek droegen, een normaal postuur hadden en straattaal spraken.

Voordeur stond open tijdens overval

Toen de overval aan de gang was heeft de voordeur van de woning open gestaan. Dat kan zijn opgevallen op dat tijdstip: 04.45 uur. En als is gezien dat de drie mannen na de overval in een auto zijn gestapt of dat deze wellicht met hoge snelheid door de Wapenstraat reed rond 05.00 uur die zaterdag 27 januari, meld dat dan ook. Wellicht reden ze richting de Hillevliet of, tegen het verkeer in, over de Wapenstraat richting de Slaghekstraat. 

DNA veiliggesteld

Er is na de overval uitgebreid technisch onderzoek gedaan in en om de woning. Daarbij werd DNA-materiaal veilig gesteld. De politie is nog in afwachting van de uitslag daarvan.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar