Overval PLUS aan de Hoekenessestraat

Vrouw maakt foto van de dader en probeert hem nog te stoppen

Op woensdag 9 december 2015 om ongeveer 08.00 uur ’s ochtends wordt een PLUS supermarkt in Dordrecht overvallen door een jongen met een vuurwapen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

Net na openingstijd komt een jongen binnenlopen die direct naar een van de kassa’s loopt. Hij richt zijn wapen op de caissière en eist geld uit de kassalade. Onder bedreiging van het vuurwapen doet de medewerkster van de supermarkt een gedeelte van de kassa-inhoud in een plastic tas die de dader van haar aanpakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Foto

Een van de klanten in de zaak maakt daarop een foto van de dader met haar telefoon. Daarop richt hij zijn wapen op haar en haalt waarschijnlijk de trekker over. Aanwezigen horen een metaalachtige klik. Gelukkig gaat het wapen niet af.  

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Worsteling

Kort daarna wil de dader met het buitgemaakte geld vluchten, maar dezelfde klant probeert hem tegen te houden. Als de man na een worsteling naar de uitgang loopt richt hij opnieuw zijn wapen, nu op alle klanten. Weer horen mensen metaalachtige klikken. Gelukkig valt er uiteindelijk geen schot.

Signalement

De dader is rond de 20 jaar oud en zo’n 1.80 meter lang. Hij heeft een capuchontrui aan en een blauwe spijkerbroek. Goed zichtbaar is de gesp van zijn riem en hij droeg donkere schoenen met witte zolen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden en het signalement? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar